Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν το “ελιξήριο” που αναστρέφει την γήρανση, σύμφωνα με πειράματα που έκαναν σε ποντίκια.  
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, χορήγησαν μια χημική ουσία που ονομάζεται δινουκλεοτίδιο νικοτιναμίδης-αδενίνης ή NAD, η οποία μειώνεται στο σώμα καθώς γερνάμε. Οι ερευνητές έδειξαν ότι η χημική αυτή ουσία διαταράσσει τη λειτουργία του μιτοχονδρίων μέσα στο κύτταρο, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής ενέργειας και την αναστροφή της γήρανσης.

Στα δύο ετών ποντίκια δόθηκε μια ένωση για περισσότερο από μία εβδομάδα, που γύρισε πίσω τους βασικούς δείκτες της γήρανσης, στα επίπεδα ποντικιών έξι μηνών. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό ισοδυναμεί με το να κάνουν ένα 60χρονο άτομο να αισθάνεται σαν 20χρονος.  
Ελπίζουν ότι η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell, θα επεκταθεί και σε ανθρώπους στις αρχές του επόμενου έτους, με τους επιστήμονες να αναζητούν τρόπους για το πώς η θεωρία της αντιστροφής της ηλικίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος, η άνοια και ο διαβήτης. 
"Η γήρανση είναι πολυπαραγοντική, δεν είναι μόνο ένα συστατικό μπορούμε να διορθώσουμε και είναι αρκετά δύσκολο να την αναστρέψουμε καθολικά. Υπάρχει πολλή μεγάλη αντιπαράθεση σχετικά με τα κύτταρα και την ενέργεια, τα οποία αποτελούν πολύ μεγάλη συνιστώσα της γήρανσης του πληθυσμού, η επιφέρει επιφέρει και άλλα πράγματα όπως προβλήματα υγείας ", ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Άνα Γκομς.

Ωστόσο, αυτή μελέτη δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι πανάκεια για τη γήρανση , σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως η μείωση του μήκους των τελομερών ή βλάβες στο DNA που δεν γίνεται να αναστραφούν.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!