Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η φωτογραφίες που βλέπετε, έχουν απασχολήσει στο πέρασμα των χρόνων πολλούς φίλους του διαδικτύου. «Γιατί μόνο ένα σπίτι σε αυτό το νησί;» είναι το ερώτημα πολλών και οι απαντήσεις ποικίλουν.
Ακούστηκε πως το νησί είναι δώρο της Ισλανδικής κυβέρνησης στην διάσημη τραγουδίστρια Bjork. Υπήρξε η φήμη ότι κατοικείται από έναν μυστηριώδη δισεκατομμυριούχο, αλλά μία άλλη εκδοχή ήθελε κάτοικό του έναν μοναχό. Μέχρι και τους εξωγήινους επιστράτευσαν κάποιοι με… προχωρημένη φαντασία.
Το νησί ονομάζεται Ellidaey και βρίσκεται στην Ισλανδία. Πριν από 300 περίπου χρόνια κατοικούσαν σε αυτό πέντε οικογένειες σε μικρές καλύβες. Μέσα στους επόμενους δύο αιώνες οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν το μικρό αυτό νησί, με αποτέλεσμα το 1930 να φύγουν και οι τελευταίοι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό.
Στις αρχές της δεκαετίας του '50, οι υπεύθυνοι του κυνηγετικού συλλόγου αποφάσισαν να χτίσουν ένα μικρό καταφύγιο στο νησί για τα μέλη τους που θα ήθελαν να επισκεφτούν το Ellidaey για να κυνηγήσουν.
Το κτίσμα λοιπόν που υπάρχει εκεί είναι ένα καταφύγιο για κυνηγούς. Δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα ούτε και εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση. Έχει όμως σάουνα και νερό το οποίο προέρχεται από ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού.
echoes.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!