Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κάθε γυναίκα προσπαθεί να διατηρήσει μια καλή, φρέσκια εμφάνιση όσο το δυνατόν περισσότερο. Η καθημερινή έκθεση σε επιβλαβείς καταστάσεις επηρεάζει άμεσα την πρώτη γραμμή άμυνας μας, το δέρμα. Και ενώ μερικές συνήθειες και παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική μόλυνση και το κάπνισμα, είναι γνωστοί για την καταστροφική επιρροή τους, υπάρχουν μερικές φαινομενικά "αθώες" καθημερινές συνήθειες που επιδρούν στην εμφάνιση της επιδερμίδας περισσότερο από όσο νομίζουμε. Μάθετε ποιες είναι αυτές και πώς να αντιστρέψετε την αρνητική τους επίδραση!

Εφαρμογή eyeliner: ένα από τα πιο ισχυρά "εργαλεία" του μακιγιάζ που μπορεί να αφαιρέσει πολλά χρόνια και να ανασηκώσει το βλέμμα, μπορεί να κάνει μεγάλο κακό αν δεν εφαρμοστεί σωστά. Η επιλογή ενός τέτοιου προϊόντος που είναι σκληρό για το δέρμα ή το τράβηγμα του βλεφάρου κατά την εφαρμογή είναι δύο συνήθειες που αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρης γήρανσης των ματιών και εμφάνισης ρυτίδων. Για να το αποφύγετε επιλέξτε μαλακή σύσταση προϊόντων όπως τα κρεμώδη και μην τεντώνετε ή τραβάτε το δέρμα των ματιών κατά την εφαρμογή αλλά και στο ντεμακιγιάζ!
Οδήγηση: σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες αναπτύσσουν περισσότερες ρυτίδες και κηλίδες στην αριστερή μεριά του προσώπου αφού κατά την οδήγηση είναι περισσότερο εκτεθειμένη από τη δεξιά μεριά, στις ηλιακές ακτίνες. Χρησιμοποιείτε πάντα το ειδικό σκίαστρο του αυτοκινήτου στην αριστερή μεριά και μην ξεχνάτε την εφαρμογή αντιηλιακού ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες.
Ζάχαρη: η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουμε ημερησίως δεν επηρεάζει απλά το βάρος. Η ζάχαρη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της νεανικότητας και αυτό εξηγείται από τον τρόπο που το σώμα μας την επεξεργάζεται. Η αντίδραση μεταξύ των πρωτεϊνών και των σακχάρων μέσω μιας επεξεργασίας που ονομάζεται γλυκόλυση, είναι ο βασικός παράγοντας επιτάχυνσης της διαδικασίας γήρανσης. Η γλυκόλυση γίνεται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, όπου τα σάκχαρα και το κολλαγόνο ενώνονται, κάνοντας έτσι τις ίνες κολλαγόνου να σκληραίνουν-αυτή η αντίδραση συμβάλλει απόλυτα στη μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας με συνέπεια τη χαλάρωση και το σχηματισμό ρυτίδων. Επίσης, η γλυκόλυση μεγεθύνει τις αρνητικές επιπτώσεις των ακτίνων UV επιταχύνοντας την οξείδωση των κυττάρων που οδηγεί στη γήρανση. Συνεπώς, πρέπει σίγουρα να μειώνουμε την κατανάλωση ζάχαρης και ως ενίσχυση να αυξάνουμε την πρόσληψη βιταμίνης C που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου που είναι η πρώτη άμυνα των μαλακών ιστών, ενώ μας δίνει και ενέργεια!
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!