Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013


Ούτε η ταξιαρχία του Klopp και οι 80000 φανατικοί οπαδοί της Dortmund κατάφεραν να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία της Bayern προς τον τίτλο και την κατάρριψη του ενός ρεκόρ μετά του άλλου. Οι Βαυαροί πρωταθλητές Γερμανίας και Ευρώπης πέρασαν με το εμφατικό 0-3 από το Signal Iduna Park , ένα σκορ όμως που δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την  εικόνα του παιχνιδιού και αδικεί την Dortmund. Οι γηπεδούχοι, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη βασική ενδεκάδα , ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο , εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους  όπου κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, και δημιούργησαν τουλάχιστον δυο κλασικές ευκαιρίες με τους Levandowski και Reus να αστοχούν μόνοι μπροστά από τον Neuer. Στο ίδιο διάστημα η Bayern είχε την κατοχή αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Weidenfeller. Στο δεύτερο μισό οι αλλαγές του Guardiola άλλαξαν το σκηνικό αφού η είσοδος των Thiago και Gotze  έδωσαν μεγαλύτερη ταχύτητα στο κέντρο και μόλις 10 λεπτά μετά οι κινήσεις αυτές δικαιώθηκαν με το γκολ του Mario Gotze στο 66’ που πλήγωσε την παλιά του ομάδα  και ουσιαστικά καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα. Ένα γκολ που απέφυγε να πανηγυρίσει μετά και  τις έντονες αποδοκιμασίες με τις οποίες οι φίλοι της Dortmund τον «καλωσόρισαν» με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο στο 56’. Παρά το σοκ οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αλλά Mkhitarian και Reus νικήθηκαν από τον Neuer . Από το σημείο εκείνο η Dortmund κατέρρευσε , η ούτως ή άλλως προβληματική , λόγω ελλείψεων, αμυντική της γραμμή άνοιξε και τα γκολ των Robben στο 85’ και Muller στο 87’ έβαλαν απλώς το κερασάκι στην τούρτα των πρωταθλητών. Μετά τον αγώνα ο Kllopp έσπευσε να υπερασπιστεί τους παίκτες του λέγοντας πως η έκταση του σκορ δεν τον απασχολεί και δίνει πλασματική εικόνα του παιχνιδιού ενώ έδωσε μόλις δέκα λεπτά χρόνο για στεναχώρια αφού ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τη Napoli. Από τη μεριά του ο Pepe Guardiola ήταν φανερά ικανοποιημένος ενώ αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία σύγκρισης της Bayern με τη Barcelona που επίμονα ζήτησαν οι δημοσιογράφοι. Η απόσταση που χωρίζει πλέον τις δυο ομάδες είναι 7 βαθμοί που σύμφωνα με την εικόνα και τη δυναμική τους χρειάζονται πολλά θαύματα για να καλυφθεί. 
Στο κυνήγι της Bayern όμως παρέμεινε η Leverkusen που κατάφερε να περάσει από τη Hertha με
0-1 χάρη σε ένα γκολ του Stefan Kiessling στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, διατηρώντας τη διαφορά από την κορυφή στους 4 βαθμούς. Όσο οι ασπιρίνες θα διατηρούνται σε τροχιά τίτλου τόσο περισσότερο θα πονάει η απρόσμενη ήττα της 11ης αγωνιστικής από την ουραγό Braunshweig.
 Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Bundesliga ξεχώρισε η νέα νίκη της MGladbach στη Στουτγάρδη επί της ομώνυμης ομάδας με 0-2 που την έφερε αθόρυβα στην 4η θέση της βαθμολογίας μόλις 3 πόντους πίσω από τη Dortmund. 
Μεγάλο παιχνίδι και στην Commerzbank Arena της Φρανκφούρτης  με την Eintracht και τη 
Schalke 04 να αναδεικνύονται ισόπαλες με 3-3. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο με τα γκολ των Flum (Αυτ.) και Matip αλλά στην επανάληψη ήρθε η πλήρης ανατροπή μέσα σε 12 λεπτά με τα γκολ των Flum 56’ και Joselu 61’,68’. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Howedes έγραψε το τελικό 3-3
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία ( Με * οι ομάδες με ένα λιγότερο παιχνίδι) :

Stuttgart-M’Gladbach 0-2, Nurnberg-Wolfsburg 1-1, Augsburg-Hoffenheim 2-0, Braunschweig-Freiburg 0-1, E.Frankfurt-Schalke 3-3, Hertha-Leverkusen 0-1, Dortmund-Bayern 0-3, Hamburg-Hannover 24/11, Bremen-Mainz 24/11.

  1. BAYERN  35
  2. LEVERKUSEN  31
  3. DORTMUND  28
  4. M’GLADBACH  25
  5. WOLFSBURG  22
  6. SCHALKE 04  21
  7. HERTHA 18
  8. STUTTGART  16
  9. MAINZ  16*
  10. AUGSBURG   16
  11. BREMEN  15 *
  12. HANNOVER  14*
  13. HOFFENHEIM  13
  14. HAMBURG  12*
  15. FRANKFURT  11
  16. FREIBURG  11
  17. NURNBERG  8
  18. BRAUNSCHWEIG  8 
Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το ντέρμπυ :


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!