Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η παρασκευή αυτής της σπιτικής μαγιονέζας διαφέρει ως προς τον χρόνο, διότι ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε 30’’, αλλά και ως προς τα εργαλεία/συσκευές που απαιτούνται. Στην περίπτωση αυτήν δεν χρησιμοποιώ το παραδοσιακό μίξερ αλλά την ράβδο του multi και το σχετικό δοχείο. Να προσθέσω ότι, ακριβώς επειδή η ράβδος του multi αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα περιστροφής, δένει την μαγιονέζα άμεσα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να "κόψει".
 
Η σπιτική μαγιονέζα στο μίξερ προϋποθέτει το λάδι να πέφτει πολύ αργά με ροή «σαν κλωστή» ωσότου εξαντληθεί. Σε τούτη εδώ την περίπτωση όμως τοποθετούνται όλα τα υλικά μαζί στο δοχείο του multi και ανακατεύονται ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή. Μέσα σε 30’’ η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Για την σπιτική μαγιονέζα θα χρειαστώ:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (250 ml)
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (250 ml),
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου),
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας (προτιμώ την Colmans που είναι πικάντικη),
  • χυμό από ½ λεμόνι (και βλέπουμε...),
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι,
  • άσπρο πιπέρι (γιατί οι άσπρες σάλτσες θέλουν άσπρο πιπέρι!),
  • προαιρετικά ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως εστραγκόν, μαϊντανό, φρέσκο κόλλιανδρο, άνηθο, μαντζουράνα (ή ότι άλλο προτιμώ), την ράβδο του multi και το δοχείο της.

Εκτέλεση

Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο, (όλα ανεξαιρέτως!) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στην δυνατή ένταση. Κατά την διάρκεια, κινώ την ράβδο πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Μετά από 30’’ η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!
Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει στην γεύση ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα. Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το ανακάτεμα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στην συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!
Πηγή: dailycious.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!