Τετάρτη 30 Μαΐου 2018


«Το κατάστημα θα παραμείνει σήμερα κλειστό». Αντιμέτωποι με αυτή την πινακίδα βρέθηκαν σήμερα οι πελάτες 8.000 καταστημάτων των Starbucks στις ΗΠΑ, καθώς η γνωστή αλυσίδα καφέ αποφάσισε να λάβει αυτό το μέτρο προκειμένου να κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς στους υπαλλήλους της.
Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκλήθηκε προ εβδομάδων, όταν δύο νεαροί Αφροαμερικανοί συνελήφθησαν ύστερα από τηλεφώνημα του διευθυντή καταστήματος των Starbucks επειδή… κάθονταν σε τραπέζι χωρίς να έχουν παραγγείλει. Αν και ενημέρωσαν τον υπάλληλο ότι θα παραγγείλουν αργότερα επειδή περιμένουν φίλο τους, αυτός έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει το διευθυντή του κι εκείνος με τη σειρά του να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Το συμβάν καταγράφηκε σε βίντεο, έγινε viral στα social media και προκάλεσε κατακραυγή. Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, να απομακρύνει τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και να ανακοινώσει ότι σήμερα 29 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστά 8.000 καταστήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να γίνουν σεμινάρια στους εργαζόμενους κατά των φυλετικών προκαταλήψεων.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί παλαιότερα με ολιγόωρο «λουκέτο» σε χιλιάδες καταστήματα, προκειμένου να γίνει σεμινάριο για την παρασκευή του «τέλειου latte».
Πηγή:
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!