Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

5 απίθανες συνταγές με τυρίTάρτα με κατσικίσιο τυρί και μαύρα μούρα

Υλικά:
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα, 1 κρόκος για το άλειμμα, 30 γρ. ρόκα, 120 γρ. κατσικίσιο τυρί, 100 γρ. μπέικον σε φέτες, 4 αυγά μέτρια, 60 γρ. γάλα, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, πιπέρι, 80 γρ. blackberries
Για το σερβίρισμα: φύλλα ρόκας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια ταρτιέρα 20x30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης ελαφρά και τον καλύπτουμε με μεμβράνη ή με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε τον πάτο με φασόλια ή οποιοδήποτε άλλο όσπριο για βάρος και ψήνουμε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.

Αλείφουμε με τον κρόκο τη ζύμη με ένα πινέλο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και απλώνουμε τη ρόκα στη βάση της. Στη συνέχεια σπάμε το κατσικίσιο τυρί με τα χέρια και απλώνουμε διάσπαρτα στη βάση. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και απλώνουμε διάσπαρτα όπως το τυρί.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα μισά blackberries και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στη ταρτιέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών. Αφαιρούμε από τον φούρνο, διακοσμούμε με τα υπόλοιπα blackberries και αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα εντελώς. Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη

Πιπεριές γεμιστές με τυριά

Υλικά:
12 πιπεριές κέρατο, μέτριες
Για τη γέμιση: 200 γρ. κατίκι Δομοκού, 200 γρ. ανθότυρο, 200 γρ. τυρί κρέμα, 2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Για το ψήσιμο: 1 φλ. ελαιόλαδο, 1 φλ. κασέρι ψιλοτριμμένο, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις πιπεριές για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρούμε όλα τα κομμάτια της φλούδας που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος που βρίσκεται το κοτσανάκι τους και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τρία τυριά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι να γίνουν μια μάζα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Με ένα λεπτό κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές πιέζοντας ελαφρά το μίγμα να φτάσει βαθιά, προσέχοντας να μη σπάσουν.

Ακουμπάμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με το κασέρι. Τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και αμέσως μετά ανάβουμε το γκριλ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Η συνταγή είναι από εδώ

Φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι

Υλικά:
400 γρ. φέτα σκληρή, 2 αυγά χτυπημένα, 3 κ.σ αλεύρι, 2 φλ. σουσάμι, 1/2 φλ. μαυροσούσαμο, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το σουσάμι και το μαυροσούσαμο σε μπολ, που θα χρειαστούμε για την τηγανιτή φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια. Ταμπονάρουμε στο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά του τυριού. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ. Βουτάμε ένα ένα κομμάτι φέτας και έπειτα το πανάρουμε στο σουσάμι. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε λίγο στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να ροδίσει η κρούστα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τυρόψωμο με ελιές και λιαστές ντομάτες

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ, 4 αυγά, 1 φλ. γάλα, 1 φλ. ελαιόλαδο, ½ κ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη, 10-12 ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες, 4-5 λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες, 1-2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το μείγμα του αλευριού, το γάλα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα του μίξερ στο ταψί. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180οC για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρόψωμο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το τυρόψωμο όσο είναι ακόμη ζεστό.

Η συνταγή είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Μους τυριού με μύρτιλα

Υλικά:
1 φλ. μύρτιλα και επιπλέον για το σερβίρισμα, ½ φλ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 κεσεδάκια τυρί κρέμα, 1 φλ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική, 2 κ.σ. άχνη, ½ λεμόνι (ο χυμός του), 2 κ.σ. πίνατς σπασμένα

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε τα μύρτιλλα με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και την μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα μύρτιλα και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το μείγμα.

Ανακατεύουμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το λεμόνι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μύρτιλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Για το σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα μύρτιλα πάνω από την κρέμα και μερικά πίνατς.

Η συνταγή είναι από εδώ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!