Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η υπερβολική επεξεργασία που υφίστανται πλέον τα περισσότερα τρόφιμα μέσω της προσθήκης συντηρητικών, ζάχαρης και αλατιού, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ελέγχου των τροφών που προσλαμβάνουμε, ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή των παιδιών.

Η σωστή διατροφή δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική αλλά και την πνευματική υγεία των παιδιών, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε συστηματικά ζάχαρη και λίπος έχουν χειρότερους βαθμούς από ό,τι τα παιδιά που καταναλώνουν φρούτα, λαχανικά, ψάρια και φυτικές ίνες.

Νέα φινλανδική έρευνα έδειξε ότι το μυστικό για έξυπνα παιδιά με καλές σχολικές επιδόσεις βρίσκεται στα προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, στα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια όταν αυτά περιλαμβάνονται στην διατροφή των παιδιών κυρίως στα 3 πρώτα χρόνια της σχολικής εκπαίδευσης.

Στην έρευνα πήραν μέρος 161 παιδιά από 6 ως 8 ετών και οι επιστήμονες τα παρακολούθησαν από την πρώτη ως την τρίτη δημοτικού.

Τα παιδιά που ακολουθούσαν την παραπάνω διατροφή και δεν έτρωγαν πολλή ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά είχαν καλύτερους βαθμούς και απόδοση στο σχολείο. Επίσης είχαν καλύτερη απόδοση και στα τεστ που έκαναν προκειμένου οι ειδικοί να ελέγξουν τις ικανότητές τους, κυρίως στην ανάγνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα μάλιστα, οι καλύτερες επιδόσεις των παιδιών ήταν ανεξάρτητες από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

http://www.onmed.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!