Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016


Το θέμα της άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να θέσει στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης για την οποία συναντάται σήμερα στις 6 με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται μια παλιότερη πρόταση που είχε επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης όταν το 2014 ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ επιχειρούσε να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση. «Πιστεύω, τόνιζε τότε, ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Το αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε, γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπενθυμίζω ότι το υπάρχον καθεστώς προβλέπει διετή δοκιμαστική περίοδο για όσους προσλαμβάνονται σε φορείς του Δημοσίου.»
Τελικώς, τότε η πρόταση Μητσοτάκη δεν είχε συμπεριληφθεί στις προτάσεις του κόμματος του. Ωστόσο σήμερα που είναι ο ίδιος επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στις προθέσεις του να το προτείνει εκ νέου.
Είναιχαρακτηριστικό ότι το σαββατοκύριακο κύκλοι οι της Ν.Δ. σημείωναν αναφορικά με την αναθεώρηση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με στόχο να θέσει ο ίδιος τα προς αναθεώρηση ζητήματα «που πρώτος έχει βάλει στο τραπέζι από τον περασμένο Ιανουάριο πριν καν εκλεγεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα».
Έτσι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ που συνέδεσε την θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις απολύσεις με αποτέλεσμα να του μείνει το προσωνύμιο «υπουργός των απολύσεων», επιχειρεί να συνδέσει τη θητεία του στην προεδρία της ΝΔ με την άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, την οποία χαρακτηρίζει «μεταρρύθμιση».
Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη επαναφέρει με έμμεσο τρόπο το θέμα των απολύσεων μέσω του προγράμματος της ΝΔ.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!