Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Στους 16 η Ιρλανδία, σπίτι της η Σουηδία
Το Βέλγιο και η Ιρλανδία ήταν οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν τα τελευταία εισιτήρια από τη φάση των ομίλων για τους 16 του Euro 2016, μετά τα αποτελέσματα της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στον 5ο Όμιλο.

Στη Λιλ, οι Ιταλοί ήταν αδιάφοροι απέναντι στην Ιρλανδία και παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, και οι Ιρλανδοί, που μόνο με νίκη θα ήλπιζαν σε πρόκριση στους 16, βρήκαν τον τρόπο να “κλέψουν” το τρίποντο στο τέλος.

Σε ένα από τα πιο βαρετά παιχνίδια του Euro 2016, η πρώτη αξιόλογη φάση ουσιαστικά ήρθε στο 53', όταν ο Τζάτζα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση, μετά από σέντρα του Ντε Σίλιο.

Οι Ιρλανδοί λίγο έλειψε να χτυπήσουν... τζακ-ποτ από το πουθενά στο 57', όταν από λάθος του Μπαρτζάλι η μπάλα έφτασε στον Κόουλμαν, που όμως την έστειλε πάνω στο σώμα του Ογκμπόνα, με τη “Σκουάντρα Ατζούρα” να γλιτώνει ένα φτηνό γκολ.

Το παιχνίδι “άναψε” προς το τέλος, και στο 77' η Ιταλία είχε την καλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, με τον Ινσίνιε να σημαδεύει το δοκάρι με ωραίο σουτ, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η συνέχεια όμως ανήκε στους Ιρλανδούς. Και αφού στο 84' ο Χούλαχαν... κατάφερε να χάσει ένα απίστευτο τετ α τετ με τον Σιρίγκου, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μπρέιντι, ο οποίος αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο άλλο ματς όλα ήταν ανοιχτά, με τη Σουηδία και το Βέλγιο να θέλουν μόνο τη νίκη για να είναι σίγουρα στους 16 της διοργάνωσης, και τελικά τους Βέλγους να το καταφέρνουν με 1-0.

Οι Σουηδοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 26', με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπεργκ να στρώνει στον Ιμπραΐμοβιτς, αλλά αυτός να στέλνει την μπάλα άουτ.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου το Βέλγιο “απάντησε” στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μενιέ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Όπως και στο παιχνίδι της Ιταλίας με την Ιρλανδία, το ματς “ζωήρεψε” προς το τέλος, με τους Βέλγους να απειλούν στο 73' με το χαμένο τετ α τετ του Λουκάκου, τους Σουηδούς να απαντούν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 76' που απέκρουσε ο Κουρτουά, τους Βέλγους να ανταπαντούν με το δυνατό σουτ του Μέρτενς που έδιωξε σε κόρνερ ο Ίσακσον, και τους Σουηδούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 83' με την κεφαλιά του Γκράνκβιστ που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Ντε Μπρόινε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μπήκε το γκολ που καθόρισε το παιχνίδι: ο Ναϊνγκολάν με τρομερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ίσακσον, χαρίζοντας στο Βέλγιο τη νίκη και τη δεύτερη θέση στον όμιλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την Εθνική Σουηδίας, καθώς έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί μετά από τη φετινή διοργάνωση.

Η τελική βαθμολογία του 5ου Ομίλου:

Ιταλία 6
Βέλγιο 6
Ιρλανδία 4
Σουηδία 1

Η Ιταλία προκρίνεται ως πρώτη και θα βρει μπροστά της την Ισπανία, ενώ το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία. Η Ιρλανδία προκρίνεται ως μία από τις καλύτερες τρίτες, μαζί με Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία και Πορτογαλία. Αντίπαλός της θα είναι η Γαλλία.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!