Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016


Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν, ενώ μόλις το 2011 ο βασιλιάς Abdullah τους παραχώρησε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Ωστόσο, δεν μπορείς να τους στερήσεις την ικανοποίηση να βρεθούν πίσω από το τιμόνι και να πάρουν μια αίσθηση για το πώς είναι να κάνεις κάτι που στην πατρίδα τους μόνον οι άντρες επιτρέπεται να το κάνουν.
Μην φανταστείτε ότι βγαίνουν νύχτα σε κάποιον σκοτεινό δρόμο και επιχειρούν να οδηγήσουν. Ακόμη κι αυτό είναι ποινικά κολάσιμο αν συλληφθούν και δεν το διακινδυνεύουν. Το 2014, δύο ακτιβίστριες από τα ΗΑΕ οδήγησαν στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για 25 ημέρες για το… έγκλημα που διέπραξαν.
Και πάλι όμως μην φανταστείτε ότι μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν. Υπάρχουν ειδικές ημέρες και ώρες που τους επιτρέπεται να το κάνουν και οι ουρές αυτές τις ημέρες είναι τεράστιες. Μάλιστα στις συγκεκριμένες μέρες και ώρες, υπάρχει πρόγνωση ώστε όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο χώρο να είναι επίσης γυναίκες… Τις συγκεκριμένες ημέρες οι ενδυματολογικοί κανόνες είναι λίγο πιο χαλαροί.
Όποια γυναίκα θελήσει μπορεί να οδηγήσει συγκρουόμενο και μέρες που είναι και άνδρες παρόντες μόνον που στην «πίστα» απαγορεύεται να είναι ταυτόχρονα. Παράλληλα πρέπει να φορά μακρύ μαύρο φόρεμα που να καλύπτει το σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, ενώ βέβαια απαραίτητο είναι να είναι κρυμμένο και όλο το πρόσωπο.
Όταν έρθει η σειρά των γυναικών να οδηγήσουν, τότε σηκώνεται ένα ειδικό παραβάν για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους άνδρες που είναι στο χώρο του πάρκου ψυχαγωγίας.
saudi_arabia2
Πηγή: drive.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!