Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016


Υπάρχει απόλυτα ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός; Που βρίσκεται; Ποια είναι η πιο «ακίνδυνη» χώρα στον κόσμο και σε ποια η «ανασφάλεια» είναι μόνιμος σύντροφος;
Η Ισλανδία καταλαμβάνει την κορυφή της κατάταξης με τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, βάσει της 10ης έκδοσης του «Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης» του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης (IEP).
Για να καταρτιστεί η σχετική λίστα, ελήφθησαν υπ’ όψιν 24 παράγοντες, μεταξύ των οποίων η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι εισαγωγές και εξαγωγές όπλων, ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές, αλλά και η συμμετοχή σε στρατιωτικές συρράξεις.
Με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια η νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης, η οποία απαριθμεί 330.000 κατοίκους, αναδείχθηκε ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Την Ισλανδία στην κατάταξη του ΙΕΡ ακολουθούν η Δανία και η Αυστρία, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Νέα Ζηλανδία και η Πορτογαλία, χώρες που δεν συμμετέχουν ούτε και επηρεάζονται από στρατιωτικές διαμάχες.
Στην έκτη θέση βρίσκεται η Τσεχία, έβδομη είναι η Ελβετία, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται επίσης ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Σλοβενία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 82 θέση της κατάταξης, μεταξύ 163 χωρών, ενώ η Κύπρος είναι 71η.
Ουραγός της κατάταξης είναι η Συρία, ενώ την τελευταία πεντάδα συμπληρώνουν το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Σομαλία.
Βάσει της έρευνας, σε παγκόσμια κλίμακα η αβεβαιότητα και η τρομοκρατία εντείνονται, ωστόσο οι χώρες στην κορυφή της κατάταξης μένουν μάλλον ανεπηρέαστες.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!