Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

galaxy note 7 stylus
Σύμφωνα με την έρευνα της ανεξάρτητης Instrumental, οι εκρήξεις στο Samsung Galaxy Note 7 οφείλονται σε κατασκευαστικά λάθη. 
Η εταιρεία Instrumental έκανε τη δική της έρευνα, ανεξάρτητα από την επίσημη διερεύνηση των αιτιών για τις φωτιές των Samsung Galaxy Note 7 από την ίδια την κορεάτικη εταιρεία, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πόρισμά της. Στην έρευνα της Instrumental εντοπίστηκε ότι η μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7 ήταν πολύ πιεσμένη στο χώρο της, με αποτέλεσμα στην παραμικρή αλλαγή μεγέθους να έρχονται σε επαφή υλικά που δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανάφλεξη.
Οι μπαταρίες των smartphones έχουν την τάση να μεγαλώνουν λίγο σε μέγεθος κατά την παρατεταμένη χρήση τους, για αυτό και είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει ένα μικρό κενό γύρω από την θέση στην οποία τοποθετούνται στο εσωτερικό ενός smartphone. Συνήθως, το κενό αυτό θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 10% του πάχους τους, κάτι που στο Samsung Galaxy Note 7 μεταφράζεται σε 0,5 χιλιοστά. Δυστυχώς, η Samsung δεν είχε αφήσει καθόλου κενό γύρω από την μπαταρία, με αποτέλεσμα να προκαλείται η ανάφλεξή της.
Η προσπάθεια να χωρέσει μία μπαταρία χωρητικότητας 3500 mAh σε ένα τόσο λεπτό πλαίσιο έχει και τις συνέπειές της, στοιχείο που δεν έλαβε σωστά υπόψη της η Samsung στην περίπτωση του Galaxy Note 7. Τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης έρευνας για το Samsung Galaxy Note 7 δείχνουν ότι η εταιρεία έκανε ένα αρκετά σημαντικό κατασκευαστικό λάθος που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Μένει να δούμε το πόρισμα και της επίσημης έρευνας της Samsung.
pestaola.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!