Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016


Γενική πανελλαδική απεργία πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου, τους ΟΤΑ και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα να απεργούν. Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ Ομοσπονδίες, Σωματεία και Συνδικάτα, δηλώνουν την πρόθεση τους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Με ανακοίνωσεις τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για την συγκέντρωση που θα πραγμτοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 και καλούν τους εργαζομένους να εναντιωθούν στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του.
Η 24ώρη απεργία των εργαζομένων αναμένεται να παραλύσει τη χώρα. Δείτε:
Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς -Πώς θα κινηθούν
Απεργία σε Δημόσιο και δήμους
Παραλύει σημερα ο δημόσιος τομέας μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχει και οι ΠΟΕ – ΟΤΑ καλώντας τους εργαζομένους των δήμων να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ειδικότερα:
Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία για σήμερα Πέμπη 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Συμμετοχή στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.
Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωση της, η ΟΛΜΕ σημειώνει απεργούμε και διεκδικούμε: Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Μονίμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Δημόσιο 12 χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές. Συλλογικές συμβάσεις. Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.
Επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα είναι και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, μετά τη νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη οπότε και ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες.
Την απόφαση είχε λάβει από το μεσημέρι της Δευτέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της.
Η απεργία των ναυτεργατών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη, όποτε και αναμένεται να πραγματοποιηθούν ξανά δρομολόγια.
Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επίσης λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 7/12/2016 (με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Σημειώνεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!