Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις με άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα
Η αγαπημένη γιορτή όλων, μικρών και μεγάλων, φτάνει και η πόλη το γιορτάζει. Από τις 3 Δεκεμβρίου, λοιπόν, απολαμβάνουμε εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα και αρχίζουμε να ζούμε το πιο όμορφο παραμύθι της χρονιάς.
Χριστουγεννιάτικα χωριά, μουσικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικά εργαστήρια, στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, σχεδιασμός γουριού για το 2017 κ.α. είναι κάποια από τα events που αφυπνίζουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μας και μας βάζουν σε εορταστικό mood από τις πρώτες μέρες του μήνα.

The Christmas Factory

christmasfactory_1_edited
Το «The Christmas Factory» επιστρέφει για 4η χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και σας περιμένει όλους. Από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, το «The Christmas Factory» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα!
Ανανεωμένο, με νέα και ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, λαμπερό και ζεστό, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανα παιχνίδια, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και το κυριότερο... με περισσότερα δωρεάν παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου! Το «The Christmas Factory» είναι εδώ ξανά για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και χαράς!
Πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας: 10.00- 22.00/ Τιμή εισιτηρίου: 5,50 ευρώ/Δευτέρα- Παρασκευή: Τα 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει έως και 23/12
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
www.thechristmasfactory.gr

Santa Run

santarun_edited
Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου το κέντρο της Αθήνας θα κατακλυστεί από αμέτρητους Άγιους Βασίληδες. Ο λόγος για το Santa Run, που διοργανώνεται στην πόλη για 3η χρονιά και μας βάζει σε εορταστικό κλίμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για μία διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και την άσκηση, ενώ ταυτόχρονα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς ο κάθε δρομέας μπορεί να συμμετάσχει με το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ. Το σύνολο των κερδών θα διατεθεί στο Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος και στο Κέντρο Υποδοχής και Αληλλεγγύης Δήμου Αθηναίων.
Το πλήθος των συμμετεχόντων θα ντυθούν με στολές του Άγιου Βασίλη και θα διασχίσουν μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία και τερματισμό το City Link (Στοά Σπυρομήλιου). Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τα Holmes Place σε συνεργασία με την Cummunication Lab και την συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).
Πληροφορίες 
Για εγγραφές στις γραμματείες των Holmes Place στην Αθήνα (210 3259400), το Μαρούσι (210 6196791) και τη Γλυφάδα (210 9690096), από όπου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν και τις στολές του Αγ. Βασίλη.

Μουσείο Ακρόπολης

mouseioakropolis_edited
Το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο παιδικά κινητά εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια με Lego, μελωδίες άρπας στην Αίθουσα του Παρθενώνα, οικογενειακά σακίδια και άλλες εκπλήξεις. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από τις 17/12 και ολοκληρώνονται στις 23/12.
Επιπλέον, τις γιορτινές ημέρες το καφέ του ισογείου και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα προσφέρουν παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα. Οι γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής του Μουσείου θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο.
Πληροφορίες
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Τηλ. 210 9000900
www.theacropolismuseum.gr

Μέγαρο Μουσικής

megaro_edited
Η αυλαία των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής ανοίγει στις 10/12 με βιεννέζικα βαλς από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και την περίφημη Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor.
Η συνέχεια διαφαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα με τη Βασίλισσα του Χιονιού στις 17/12 (και για 16 παραστάσεις) από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου.
«Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», Θίασος Σκιών του Ηλία Καρελλά, αναλαμβάνει τα ηνία στις 17/12, ενώ στις 18/12 για δεύτερη χρονιά μαναδικές δημιουργίες των Μπαλέτων Μπολσόι σε απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Στις 18/12 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με έργα των J.S. Bach, G.F. Handel, H. Pfitzner και H. Albrecht, ενώ στις 21/12 η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte τραγουδούν για τα Χριστούγεννα.
Τέλος στις 23 και 25/12 θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παράσταση «George Frideric Handel: Μεσσίας», την πεμπτουσία της μουσικής για τη Γέννηση.
Πληροφορίες
Κόκκαλη 1, Αθήνα
Τηλ. 210 7282000
www.megaron.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!