Όσοι πίνετε τον καφέ σας με πολλή ζάχαρη και λίγο
καφέ, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με αυτή την ιδέα που έρχεται να
δημιουργήσει μια νέα τάση.
Τα café παγκοσμίως φαίνεται να υιοθετούν μια πιο «γλυκιά» προσέγγιση στον
καθημερινό μας καφέ, με τις επιλογές σιροπιών με γεύσεις που μπορεί να
προσθέσει κάποιος να πληθαίνουν συνεχώς και την τάση για πιο γλυκό καφέ
να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.Ένα café στη Σεούλ, το Take-Out Drawing, όμως, πήγε τα πράγματα ακόμη παραπέρα, δημιουργώντας ένα διαφορετικό καφέ-έργο τέχνης, προσθέτοντάς του… μαρέγκα. Όχι, όμως, μέσα στον καφέ, αλλά πάνω του, σαν ένα τεράστιο τόπινγκ, δίνοντας στον καφέ άλλη όψη.
Σε αντίθεση με τη σαντιγί και τις κρέμες, η μαρέγκα δεν λιώνει στον καφέ, αλλά «βουτά» σε αυτόν και δημιουργεί μια εντελώς νέα και ξεχωριστή εμπειρία.
O καφές ονομάζεται Paul’s Meringue Factory και αυτή τη στιγμή σημειώνει τεράστια επιτυχία. Ένας λόγος γι’ αυτό, εκτός από την πρωτοτυπία του, είναι ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που αποφεύγει τα γαλακτοκομικά, τώρα βρίσκει λύση σε αυτόν, αφού η μαρέγκα περιέχει μόνο ασπράδια αβγού, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια. Στον εν λόγω καφέ, πάντως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά είδη γάλακτος για όσους επιθυμούν.
Όπως καταλαβαίνετε, ο καφές-μαρέγκα είναι σίγουρα πιο απολαυστικός από τον κλασικό, συντηρητικό εσπρέσο και αν μη τι άλλο διασκεδαστικός, με τις φωτογραφίες του να πρωταγωνιστούν στα social media. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η καφεΐνη και η μπόλικη ζάχαρη που περιέχει θέλουν προσοχή.
Μέχρι να καταφτάσει και στη χώρα μας, κάντε μια βόλτα σε μερικά περίεργα cafe της Ιαπωνίας.
clickatlife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου