Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016


Είτε είναι η δίαιτα του γκρέιπ φρουτ είτε της λαχανόσουπας, της μπανάνας ή της Κλινικής Μάγιο, γεγονός παραμένει ότι οι γυναίκες δοκιμάζουν τα πάντα για να αδυνατίσουν.

Στην πραγματικότητα, μέχρι να φτάσουν στα 45 τους χρόνια έχουν κάνει κατά μέσον όρο… 61 φορές δίαιτα, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Ωστόσο, ελάχιστες είναι εκείνες που καταφέρνουν να πετύχουν τον στόχο τους, γι’ αυτό και από τα 16 τους χρόνια κάνουν δίαιτα τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

Από τους 2.000 άντρες και γυναίκες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, περισσότερα από τα τρία τέταρτα είπαν ότι είχαν κάνει κάποια δίαιτα τον τελευταίο χρόνο. Οι γυναίκες όμως ήταν αυτές που είχαν δοκιμάσει την μεγαλύτερη ποικιλία διαιτολογίων, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν το σωματικό βάρος των ονείρων τους.

Η τάση αυτή, όμως, ανησυχεί τους ειδικούς, οι οποίοι φοβούνται πως «μεταδίδουμε» στις επόμενες γενιές τα δικά μας, λανθασμένα πρότυπα όσον αφορά το αδυνάτισμα.

Όντως, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι οι δίαιτες που ακολουθούν είναι ως επί το πλείστον δίαιτες-αστραπή, που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων για να επιτευχθεί υπερταχεία απώλεια βάρους.

Τον ίδιο αποκλεισμό εφαρμόζουν και στα παιδιά τους, επιτρέποντάς τους ή ενθαρρύνοντάς τα να μην τρώνε κυρίως υδατάνθρακες (όπως ψωμί, πατάτες και φρούτα) για να μην παχύνουν ή για να αδυνατίσουν. Την τακτική αυτή δήλωσαν ότι ακολουθούν ο ένας στους δύο ερωτηθέντες που είχαν παιδιά.

Οι υδατάνθρακες, όμως, όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά πρέπει να αποτελούν τον κορμό της υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής, σύμφωνα με τις επίσημες διατροφικές συστάσεις διεθνών υγειονομικών οργανισμών, όπως το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για την εταιρεία προϊόντων άρτου Warburtons.

Πηγή: tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!