Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015


Σειρά καταιγιστικών εξελίξεων πυροδοτεί το καθαρό «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς σήμερα και αύριο θα σημειωθούν στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πυκνές διεργασίες οι οποίες θα καθορίσουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος, λίγες ώρες μετά το ξεκαθάρισμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
Στο εξωτερικό, το βράδυ θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό ζήτημα.
Κρίσιμη για τις εξελίξεις είναι εξάλλου η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από την οποία θα κριθεί το ζήτημα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Η Ελλάδα ζητά αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ELA, πιθανό είναι όμως η ΕΚΤ να τηρήσει στάση αναμονής.
Σήμερα, επίσης, θα συνεδριάσει το EuroWorking Group με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup. Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκληθεί την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει, με τη σειρά του, την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!