Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015



Η τρίτη φεστιβαλική ημέρα του φετινού επετειακού Rockwave, απέδειξε πως δίκαια έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας, πραγματοποιώντας  τις προγραμματισμένες συναυλίες και αποζημιώνοντας όσους βρέθηκαν το Σάββατο 4 Ιουλίου στη Μαλακάσα, απολαμβάνοντας συγκροτήματα όπως αυτά των Prodigy και Judas Priest.
Στα δυο stages του Terravibe - πριν εμφανιστούν  οι Judas Priest και οι Prodigy  - ανέβηκαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Electric Litany, Rotting Christ, John Garcia, Black Rebel Motorcycle Club μπροστά σε αρκετές χιλιάδες κόσμου - που δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνει η ελληνική κοινωνία - δημιούργησαν ατμόσφαιρα η οποία θύμισε μεγάλες παρελθοντικές στιγμές.

Οι «metal gods» Judas Priest, στις 9.30 μ.μ. έκαναν την εμφάνισή τους στη Vibe Stage με τον Rob Halford στα φωνητικά και τον Richie Faulkner στην κιθάρα, ο οποίος δε σταμάτησε να «παίζει» με το κοινό και να το παροτρύνει να συμμετέχει.

Το συγκρότημα από το Μπέρμιγχαμ - το οποίο είναι ενεργό από το 1969 μέχρι σήμερα, με μία διακοπή στα μέσα της δεκαετίας του ’90  και δικαίως θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα συγκροτήματα του είδους, έχοντας πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως -, έπαιξε παλαιότερα και καινούρια τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Redeemer of Souls», ξεσηκώνοντας το κοινό.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες φορές που ακούστηκαν συνθήματα για τον Rob Halford , ο οποίος ερμήνευσε αγαπημένα κομμάτια όπως τα «Τurbo Lover», «Metal Gods», «Devil's Child», «Redeemer of Souls», «Breaking the Law», ενώ η Vibe Stage πήρε «φωτιά» στα δυο encore με τα «Painkiller», «The Hellion» και «Living After Midnight».

Λίγο πριν τις 11.30 μ.μ., στην Terra Stage, ξεκίνησε το απολαυστικό - για άλλη μια φορά - σόου  των αγαπημένων Prodigy,  με δυναμικές μελωδίες, προσεγμένους φωτισμούς, αρκετά καπνογόνα και ασταμάτητο χορό.

Το συγκρότημα των Liam Howlett (συνθέτης/ keyboards), Keith Flint (φωνητικά) και Maxim (mc/φωνητικά) θύμισε στους παλιούς οπαδούς και απέδειξε στους νέους πως η σκηνική του παρουσία είναι αξεπέραστη. Οι Prodigy  δε σταμάτησαν στιγμή να τρέχουν και να χορεύουν από άκρη σε άκρη της σκηνής, η αστείρευτη ενέργειά τους ξεχείλιζε παρασύροντας το κοινό σε χορό μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ τα τραγούδια τους ακούστηκαν όσο πιο δυνατά και πιο ροκ γινόταν.


© JAMES MCCAULEY/JAMES MCCAULEY
GlobalGathering. Stratford Upon Avon, UK
Στο όμορφο σόου των Βρετανών, μοναδική ένσταση ήταν ο χρόνος διάρκειας, ο οποίος ήταν μικρότερος από τον αναγραφόμενο στο πρόγραμμα. Ακούστηκαν τα κομμάτια «Nasty», «Rock - Weiler», «The Day is my Enemy» από το τελευταίο τους άλμπουμ ενώ ηλεκτρονικές μελωδίες όπως τα «Βreathe», «Omen», «Firestarter», «Voodoo People», «Run With the Wolves» απογείωσαν τη βραδιά, η οποία έκλεισε  με ηλεκτρισμένο χορό υπό τους ήχους των «Their Law» και «Take me to the Hospital», δικαιώνοντας το σχόλιο του «Q magazine» το οποίο είχε αναφέρει πως οι Prodigy είναι «μία από τα 50 μπάντες που πρέπει να δεις στη ζωή σου, πριν πεθάνεις».
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!