Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Όσα χρειάζεστε στις διακοπές με το παιδί σας
Ακόμα και ο σχεδιασμός των διακοπών όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια μπορεί να είναι αγχωτικός. To Baby.gr σας καθοδηγεί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το τι είδους διακοπές χρειάζεται η οικογένειά σας και που θα μπορούσατε να πάτε.

 Το πλάνο των διακοπών

Όπως είπαμε ο σχεδιασμός των διακοπών μπορεί να αγχώνει τους γονείς. Αυτό επειδή από την μια πλευρά προσπαθείτε να μην ξεφύγετε από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, από την άλλη όμως, θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος με δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά και παροχές και εγκαταστάσεις που επίσης να ενδείκνυνται για οικογένειες.

Απόφαση 1η: Τι είδους διακοπές;

Τι είδους διακοπές θέλετε; Δεδομένου ότι πρόκειται για οικογενειακές διακοπές, επιτρέψτε σε όλη την οικογένεια να αποφασίσει. Αν τα παιδιά σας είναι έφηβοι, συζητήστε μαζί τους για τις δραστηριότητες που προτιμούν να κάνουν. Συζητήστε επίσης για την ανεξαρτησία που θα τους παραχωρήσετε – σίγουρα άλλωστε θα θέλουν να πάνε κάπου μόνοι τους- οπότε καλό είναι οι κανόνες να θεσπιστούν πριν αναχωρήσετε ώστε να κάνετε ειρηνικές διακοπές.
Όσοι γονείς έχετε μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν ευθέως να σας απαντήσουν σε ποιο μέρος θα ήθελαν να πάνε φέτος για διακοπές, μετατρέψτε την διαδικασία λήψης αποφάσεων σε παιχνίδι. Για παράδειγμα πείτε:
- Ψηλά τα χέρια όποιος θέλει παραλία!
- «Μουυυυυ» όποιος θέλει να δει ζωάκια
- «Ναι» όποιος θέλει φύση.
- Ένα βήμα μπροστά, όποιος θέλει water park.
- Χτύπημα των χεριών, όποιος προτιμά κάμπινγκ!

Το πιθανότερο είναι βέβαια τα παιδιά να ανταποκριθούν με ενθουσιασμό σε όλες τις επιλογές, οπότε θα πρέπει να κάνετε ψηφοφορία για να γίνουν δημοκρατικά τα πράγματα. Ένας ακόμη εύκολος τρόπος, αν τα παιδιά σας πηγαίνουν σχολείο, είναι να γράψετε όλοι σε ένα χαρτάκι το στυλ των διακοπών που θέλετε να κάνετε και να κληρωθεί το τυχερό χαρτάκι.

Απόφαση 2η: Πού;

Τώρα που ξέρετε τι είδους διακοπές θα κάνει φέτος η οικογένειά σας, θα πρέπει να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Κάντε μια έρευνα στο Διαδίκτυο ή συζητήστε με ταξιδιωτικά γραφεία – υπάρχουν πολλές εταιρείες που ειδικεύονται σε  πακέτα για οικογενειακές διακοπές. Προφανώς, η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας. Αν θέλετε μια καλή συμφωνία, το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ο τόπος για να βρείτε κουπόνια και προσφορές για διαμονή σε πραγματικά πολύ ωραία ξενοδοχεία, αρκεί να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησής σας.  Ρίξτε μια ματιά εδώ και πάρτε ιδέες. Διαβάστε επίσης σε σχετικό άρθρο του Baby.gr Οικογενειακές διακοπές: 5 ιδανικοί προορισμοί

«Μανούλα, βαριέμαι»

Κατά πάσα πιθανότητα, η διασκέδαση των παιδιών σας είναι και η προτεραιότητα σας. Στην πραγματικότητα ίσως να ανησυχείτε πιο πολύ γι΄αυτό παρά για οτιδήποτε άλλο. Να ξέρετε όμως ότι τα παιδιά έχουν μια απίστευτη ικανότητα να διασκεδάζουν τον εαυτό τους όπου και να βρίσκονται. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους λοιπόν. Λάβετε επίσης υπόψη το γεγονός ότι κάτι νέο - συμπεριλαμβανομένου ενός νέου περιβάλλοντος - έχει τη δύναμη να συναρπάσει εντελώς τα παιδιά. Βέβαια και εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο τα ηνία και να μη γίνεστε αυστηροί με τα παιδιά αν για παράδειγμα φωνάζουν λίγο περισσότερο στην παραλία ή θέλουν κάθε μέρα παγωτό.
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι πέρα από τα παιδιά έχετε κι εσείς ανάγκη από διασκέδαση. Βρίσκεστε κι εσείς σε διακοπές!
baby.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!