Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015


Οπως ήταν αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν την αγορά ακινήτων, τα μεγάλα deals για απόκτηση ελληνικών νησιών από ξένους ήταν… μαϊμού. Και οι «ειδήσεις» που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν απλά διαφημιστικό κόλπο.
Η ιταλική εταιρεία Proto Group ήταν αυτή που διέρρευσε στον Τύπο την είδηση πως Μπρ. Πιτ, Ατζ. Τζολί, Τζόνι Ντεπε αλλά και ο Γ. Μπάφετ προχώρησαν σε αγορά ελληνικών νησιών όπως αυτό του Αγ.Θωμά στον Αργοσαρωνικό.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd «απολογείται» για τις μαϊμού πληφορορίες δικαιολογώντας τις ότι έκανε διαφήμιση στην Ελλάδα. Αναφέρουν πως χάρη σε εκείνους μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πώς να επενδύσουν στη χώρα μας. Συνεχίζοντας στο κείμενό τους υποστηρίζουν πως τώρα οι ξένοι επενδυτές θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και έτσι θα ξεκινήσουν και πάλι οι επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σκοπός της εταιρείας ήταν να αποδείξει πως δεν χρειάζεται χρόνος για να επανεκκινήσεις μια χώρα από την ύφεση και την πολιτική αστάθεια αλλά τρόπος, ακόμη και αν αυτός ο τρόπος βασίζεται στο ψέμα και στην απάτη.
Αιτιολογώντας μάλιστα την επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων, ανέφεραν συγκεκριμένα για τον Γουόρεν Μπάφετ πως πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο, οπότε η χρησιμοποίηση του ονόματός του, θα βοηθούσε στο «πείραμα» που δοκίμαζαν.Λίγα 24ωρα πριν ο υπεύθυνος του γραφείου του κ. Μπάφετ είχε διαψεύσει την είδηση της αγοράς του νησιού Άγιος Θωμάς στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία επέμενε πως η αγορά είχε γίνει.
Πηγή: imerisia.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!