Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Στο σφυρί βγαίνει μία κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον
Μία κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο Τζορτζ Χάρισον στα πρώτα βήματα των Beatles, η οποία στο παρελθόν εκτίθετο σε μουσείο της Βρετανίας, θα δημοπρατηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με τιμή εκτίμησης από 400.000 ως 600.000 δολάρια.

Η ηλεκτρική αυτή κιθάρα είναι το πιο περιζήτητο αντικείμενο της διήμερης δημοπρασίας ανάμεσα σε εκατοντάδες προσωπικά αντικείμενα των μεγαλύτερων αστέρων του ροκ, τα οποία ο οίκος δημοπρασίας Julien's Auctions ελπίζει να αποφέρουν εκατομμύρια.

Ο Χάρισον είχε δανειστεί την κιθάρα όταν είχε δώσει τη δική του για επισκευή και είχε φωτογραφηθεί με αυτήν να παίζει σε συναυλίες, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασίας Μάρτιν Νόλαν.

"Ο Χάρισον έπαιζε με αυτήν στο κλαμπ Cavern στις αρχές της δεκαετίας του 60", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νόλαν αναφερόμενος σε νυχτερινό κλαμπ του Λίβερπουλ, απ΄όπου ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα.

Την κιθάρα πουλάει ένας συλλέκτης στη Βρετανία, ο οποίος την είχε δανείσει στο μουσείο των Beatles στο Λίβερπουλ.
Η δημοπρασία αναμένεται να προσελκύσει θαυμαστές του συγκροτήματος, διασημότητες, μουσεία αλλά και τραπεζίτες της Wall Street που θέλουν να επενδύσουν.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!