Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Πωλείται το σπίτι του Φελίνι στη Ρώμη έναντι 4,6 εκατ. δολαρίων
Τι αγοράζει κανείς με 4,6 εκατ. δολάρια στο Μανχάταν, διερωτάται σε άρθρο του την Πέμπτη, το πρακτορείο Bloomberg.
Ένα δυάρι διαμέρισμα με θέα στο Empire State Building, είναι η απάντηση.

 Με τα ίδια χρήματα, ωστόσο, στη Ρώμη αγοράζεις κάτι πολύ μεγαλύτερο: το σπίτι του Φρεντερίκο Φελίνι, ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο ενός παλαιού κτιρίου όπου ο διάσημος σκηνοθέτης ζούσε όταν γύριζε τη θρυλική «La Dolce Vita», σύμφωνα με την μεσιτική εταιρία Coldwell Banker που έχει αναλάβει την πώλησή του.

 Με τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, βεράντες με θέα τους κήπους μιας αριστοκρατικής βίλας, το διαμέρισμα θεωρείται πραγματική ευκαιρία, υποστηρίζει το Bloomberg: Μπορεί αντίστοιχα ακίνητα στην περιοχή να κοστίζουν περίπου 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, όμως το όνομα και μόνο του Φελίνι αρκεί για να διπλασιάσει την τιμή του.

 Παρόλα αυτά, το διαμέρισμα διατίθεται προς πώληση εδώ και δύο μήνες και παραμένει χωρίς αγοραστή. Ο σημερινός ιδιοκτήτης το απέκτησε από τον Φελίνι στο 1969.

 Σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι έχουν ακριβά σπίτια αλλά περιορισμένη ρευστότητα, η Ιταλία αποτελεί μια αγορά όπου κυριαρχούν οι αγοραστές.

 Πολλοί Ιταλοί έχουν περισσότερα από ένα ακίνητο. Για την ακρίβεια, κάθε ιδιοκτήτης έχει κατά μέσο όρο 1,3 ακίνητα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

 Ένα τυπικό ιταλικό νοικοκυριό, όπου ο μέσος όρος διαθέσιμου εισοδήματος είναι μόλις 24.724 δολάρια και τα νεαρά μέλη της οικογένειας βρίσκονται αντιμέτωπα με υψηλή ανεργία, το πιθανότερο είναι ότι θα προτιμήσει να πουλήσει το δεύτερο ακίνητο παρά να πληρώσει φόρους για αυτό. Το πρόβλημα είναι όμως ότι η υπερπροσφορά ακινήτων οδηγεί πτωτικά τις τιμές, καταλήγει το πρακτορείο, ακόμα και για κάτι με ιστορική αξία, όπως το σπίτι του Φελίνι.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!