Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Επίσημο snack της Πολιτείας που χαρακτηρίζεται ως η Silicon Valley του γιαουρτιού είναι και με τη ... βούλα του κυβερνήτη

της Νέας Υόρκης το γιαούρτι  που συγκαταλέγεται πλέον στα πιο διάσημα και ελάχιστα τον αριθμό snacks των αμερικανών μαζί με το πόπκορν, την τορτίγια με σάλτσα, το Jell-O και τα βραστά αλατισμένα φυστίκια.
Η Πολιτείας της Νέας Υόρκης σήμερα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στις ΗΠΑ εξαιτίας της αυξανόμενης ανάπτυξης του γιαουρτιού ελληνικού τύπου του στραγγιστού όπως εμείς το γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης η Πολιτεία την περασμένη χρονιά παρήγαγε 741 εκ pounds ( 336 εκ Κιλά ) γιαούρτι το οποίο αντιστοιχεί στο 16% της συνολικής παραγωγής γιαουρτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τι ς μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής στη Νέα Υόρκη κατέχουν η ελληνική ΦΑΓΕ και η τουρκικών συμφερόντων Chobani. Η συνολικά η βιομηχανία γαλακτοκομικών στη Νέα Υόρκη απασχολεί 9500 άτομα οι οποίοι πέρυσι έλαβαν μισθούς της τάξεως των 500 εκ δολαρίων ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά η απασχολούμενοι στον κλάδο ήταν 8000.

http://www.fpress.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!