Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η απάντηση δεν βρίσκεται στο ότι ένας ολόκληρος λαός έχει καλά γονίδια, αλλά στο κατά πόσο οι Γάλλοι έχουν μάθει να συντονίζουν την όρεξή τους με την ώρα που τρώνε, χωρίς να επηρεάζονται από άλλους παράγοντες.
Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, οι Γάλλοι βασίζονται περισσότερο στο αίσθημα της πείνας προκειμένου να ξεκινήσουν να τρώνε, ενώ π.χ. οι Αμερικάνοι επηρεάζονταν και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως από το πόσο τρώνε οι φίλοι τους ή το τέλος ενός προγράμματος στην τηλεόραση. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται καλύτερα τα σήματα που τους στέλνει ο εγκέφαλός τους για το πότε πρέπει να φάνε και δεν παρεκκλίνουν εύκολα από τα καθιερωμένα γεύματά τους.
Αν σκεφτούμε, βέβαια και τις δικές μας συνήθειες, που δεν μας αρέσει να τρώμε μόνοι, που παραγγέλνουμε απ’ έξω σε κάθε φιλική συγκέντρωση, αγώνα ποδοσφαίρου κ.ο.κ., που κάνουμε το χατίρι στο φίλο μας που θέλει να παραγγείλει σουβλάκια και τον συνοδεύουμε, ενώ στην ουσία δεν πεινάμε, τότε μπορούμε πολύ καλά να καταλάβουμε πως εξηγείται η… αθάνατη ελληνική περιφέρεια!
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!