Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ο φόβος υπάρχει μέσα σε όλους. Κάποιοι από εμάς μπορούμε να τους προσπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται χρώματα ή ακόμα και να μιλήσουν;
Δείτε τα πιο παράξενα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν τρόμο.

ΕΦΗΒΟΦΟΒΙΑ

 

Όλοι υπήρξαμε νέοι κάποτε, κι όμως κάποιοι μεγαλώνοντας φαίνεται πως νιώθουν τρόμο για τους νεότερους. Κύριος λόγος είναι η αρνητική εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ για τους νέους σήμερα. Παιδιά που πίνουν, που μιλάνε άσχημα και που είναι έτοιμοι ακόμα και να χειροδικήσουν εναντίον μεγαλύτερων έχουν δημιουργήσει μια «φοβία» και «επιφυλακτικότητα» γα την νέα γενιά.

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

 

Εάν δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας κλειστά κατά τη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται να διατηρήσουν τα μάτια τους ανοιχτά. Ο φόβος αυτός συνήθως προκαλείται έπειτα από μια τραυματική εμπειρία, όπως για παράδειγμα το να δει κάποιος ένα μοιραίο δυστύχημα, να δει κάτι πραγματικά τρομακτικό στην τηλεόραση ή ακόμα και να έρθει αντιμέτωπος με μια κατάσταση που δεν θέλει (για παράδειγμα να δει τον σύντροφο του να τον απατά). Αυτός ο φόβος είναι συνήθως εξουθενωτικός επειδή το πρόσωπο που έχει τη φοβία μπορεί να προτιμά να παραμείνει σε σε κάποιο σκοτεινό  δωμάτιο όπου δε θα μπορεί να δει πολλά.

ΕΡΓΟΦΟΒΙΑ

 

Πρόκειται για τον φόβο της εργασίας και της δραστηριότητας – μια φοβία που δεν είναι αποδεχτή από τους εργοδότες, αλλά υπάρχει και μάλιστα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα. Ο φόβος αυτός δεν σχετίζεται μόνο με τον φόρτο εργασίας ή την εύρεση δουλειάς (καθώς πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως πρόκειται για τεμπελιά), αλλά και με τον φόβο της αποτυχίας.

Δείτε τις υπόλοιπες

Πηγή: Fortunegreece.com

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!