Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κιλά επηρεάζουν την απόδοση των υπέρβαρων κοριτσιών

Τα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία και έχουν βάρος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, αποδίδουν λιγότερο στο σχολείο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από τέσσερα πανεπιστήμια, τα κορίτσια που είναι ήδη υπέρβαρα στην ηλικία των 11 ετών, εμφανίζουν χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο από τα 11 μέχρι τα 16 τους χρόνια συγκριτικά με όσα έχουν φυσιολογικό βάρος.

Η σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και τις σχολικές επιδόσεις στα αγόρια της ίδιας ηλικίας ήταν λιγότερο ξεκάθαρη, αναφέρει η Emma Innes σε άρθρο της στη Daily Mail.

Η έρευνα διεξήχθη από τα πανεπιστήμια του Strathclyde, του Dundee, του Bristol και της Georgia.

Ο καθηγητής John Reilly, ειδικός σε θέματα σωματικής δραστηριότητας και επιστήμης της δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Strathclyde δήλωσε σχετικά: «Χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να κατανοήσουμε πλήρως γιατί η παχυσαρκία έχει αρνητική σχέση με τις ακαδημαϊκές επιτεύξεις. Είναι σαφές ότι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, εκείνοι που χαράσσουν πολιτικές σε θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις (εκπαιδευτικές και οικονομικές) που έχει η παχυσαρκία».

«Υπάρχει μια σαφής τάση, που δείχνει ότι τα υπέρβαρα κορίτσια τα πηγαίνουν χειρότερα από όσα διατηρούν υγιές βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας τους» πρόσθεσε από την πλευρά της η Dr Josie Booth, από το Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Dundee.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί μελέτησαν τα δεδομένα από 6.000 παιδιά που είχαν συμπεριληφθεί στην έρευνα Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC), στην οποία περιλαμβάνονταν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις παιδιών στα 11, 13 και 16 τους χρόνια σε εθνικές εξετάσεις, καθώς και το βάρος τους.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!