Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Από τους περισσότερους αποκαλείται ως το “Ομορφότερο χωριό στην Αγγλία” και η αλήθεια είναι πως σε άρθρο των Times για τα 30 ομορφότερα χωριά της Βρετανίας, έχει κερδίσει επάξια την 2η θέση!
Πρόκειται για το Castle Combe με πληθυσμό περίπου 350 κατοίκου και βρίσκεται σε μία προστατευόμενη περιοχή, στο νοτιότερο άκρο της κοιλάδας Cotswolds. Η ιστορία του χωριού μεγάλη, ξεπερνάει τα 800 χρόνια και η ομορφιά του είναι μοναδική!
Μεσαιωνικά κτίρια εποχής, πλακόστρωτα δρομάκια, μπαλκόνια ανθοστόλιστα, γραφικές γέφυρες και καταπράσινη φύση, έχουν κάνει το Castle Combe το ιδανικό “κρησφύγετο” για κάθε ταξιδιώτη-εξερευνητή.
Αυτό το μικρό κομμάτι της αγγλικής επαρχίας, το λάτρεψαν και διάφοροι σκηνοθέτες του Hollywood οι οποίοι το επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα.
Μάλιστα ο Steven Spielberg χρησιμοποίησε το φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό του χωριού για τα γυρίσματα της ταινίας “Το άλογο του πολέμου”. Στο ειδυλλιακό Castle Combe έγιναν γυρίσματα και για τις ταινίες Doctor Dolittle και Stardust.
Το “διαμάντι” της Γηραιάς Αλβιώνας (όπως αλλιώς το αποκαλούν) είναι παραμυθένιο, ατμοσφαιρικό και γνωστό για την ηρεμία και την αυθεντικότητά του.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!