Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σε χειρουργείο μετατρέπεται αίθουσα ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλλάς, όπου, από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου, θα στηθούν 15 χειρουργικά κρεβάτια στο πλαίσιο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Οφθαλμοχειρουργικής, που διοργανώνει η Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία "όσο η βελόνα μιας σύριγγας ινσουλίνης" 60 γιατροί από όλο τον κόσμο θα εκπαιδευτούν στο να διορθώνουν βλάβες ματιών όπως αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς, οπές ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροπάθεια κ.ά, με ατραυματικές χειρουργικές τεχνικές.

"Στην αρχή, το 2004 δηλαδή όταν φέραμε αυτή την τεχνική από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρχε δυσπιστία. Με τόσο μικρά εργαλεία μπορεί να γίνουν πετυχημένες τομές; Κι όμως δέκα χρόνια μετά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Στην κλινική μας κάνουμε 1300 χειρουργεία το χρόνο. Πέρσι κάναμε 1000. Εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνουμε ένα Διεθνές Θερινό Εργαστήριο που απευθύνεται σε οφθαλμίατρους απ' όλο τον κόσμο για να διδάξουμε τη μέθοδο. Φέρνουμε ειδικούς απ όλο τον κόσμο και φυσικά τα εργαλεία. Στήνουμε "live" χειρουργεία κι εκπαιδεύουμε. Είμαστε άλλωστε οι πρώτοι στην Ελλάδα και από τους πρώτους σε όλη την Ευρώπη που εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική” αναφέρει ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Θανάσης Νικολακόπουλος.

"Υπάρχουν εκπληκτικοί επιστήμονες στην Ελλάδα που... αυτενεργούν ακόμη και μέσα στην κρίση. Μπορεί να μη φαίνονται δια... γυμνού οφθαλμού στο ευρύ κοινό, αλλά είναι εκεί: Στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη... Εμείς στην κλινική αν είχαμε ξενοδοχειακή υποδομή θα είχαμε ασθενείς απ' όλο τον κόσμο. Τώρα έρχονται από τις γειτονικές, τις όμορες χώρες: Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία..." προσθέτει ο κ Νικολακόπουλος.

http://www.seleo.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!