Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014


Η φημισμένη βρετανίδα σοπράνο Σάρα Μπράϊτμεν αναμένεται να ξεκινήσει διαστημική εκπαίδευση μέσα στη χρονιά, για μια πτήση το 2015 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ευελπιστώντας να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μουσικός που θα τραγουδήσει στο διάστημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διοργανώνει τις διαστημικές πτήσεις.
Η Μπράϊτμεν πρωταγωνίστησε στη μουσική πανδαισία του Άντριου Λόιντ Βέμπερ το «Φάντασμα της Όπερας» και θα πληρώσει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια για ένα 10ημερο παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως ανέφερε ο Τομ Σέλεϊ, πρόεδρος της εταιρείας Space Adventures.
Η βρετανίδα σοπράνο, η οποία θα γίνει ο όγδοος ιδιώτης που θα πληρώσει για να γίνει διαστημικός τουρίστας, αναμένεται να πετάξει το Σεπτέμβριο του 2015.
Η εκπαίδευσή της για να πετάξει με τη ρωσική κάψουλα Σογιούζ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συντομότερο, εντός του φθινοπώρου, δήλωσε ο Σέλεϊ.
Η Μπράϊτμεν πάντως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Λέιντι Γκάγκα η οποία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, σκοπεύει αυτή να είναι η πρώτη που θα τραγουδήσει στο διάστημα στις αρχές του 2015, κάνοντας το διαστημικό ταξίδι με μια πτήση της Virgin Galactic, ιδιοκτησίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον.
Η Σάρα Μπράϊτμεν πάντως είχε δηλώσει και το 2012 ότι θα ταξιδέψει στο διαστημικό σταθμό, αλλά τα σχέδιά της δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα.
Αν η Μπράϊτμεν κάνει το ταξίδι θα είναι η πρώτη ιδιώτης που θα επισκεφτεί το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ο ιδρυτής του φημισμένου Cirque du Soleil Γκι Λαλιμπερτέ πλήρωσε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια για μια παραμονή 11 ημερών.
Μέχρι στιγμής, η Space Adventures έχει κανονίσει εννέα ιδιωτικές αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά περίπου 418 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!