Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τους 30 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 23 θα ταξιδέψουν με την αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών περιλαμβάνονται στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Στις εκπλήξεις είναι η επιστροφή του Μόρα μετά το μουντιάλ της Αφρικής. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που ο Σάντος καλεί Καράμπελα και Καρέλη. Σημειώνεται πάντως ότι από τους 7 επιθετικούς που κάλεσε θα διαλέξει μόνο τέσσερις. Ο Μιχάλης Σηφάκης για πρώτη φορά μετά από τις τρεις μεγάλες τελευταίες διοργανώσεις δεν είναι καν στην προεπιλογή, ενώ είχε κληθεί τόσο στο Euro 2008, στο μουντιάλ του 2010 και στο euro 2012.
H Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που ανακοίνωσε την προεπιλογή και αυτό επειδή εξαναγκάστηκε από τον κανονισμό της FIFA, ο οποίος ορίζει ότι για να κάνει ένας προπονητής προεπιλογή πρέπει από τους 30 ποδοσφαιριστές να διαλέξει 23. Υπενθυμίζουμε ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, δεν επιθυμούσε να προχωρήσει στη διαδικασία της προεπιλογής.
Οι 30 ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:

Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο, Αλέξανδρος Τζόρβας, Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Γιώργος Τζαβέλλας, Νίκος Καράμπελας, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιώλης, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Καραγκούνης, Παναγιώτης Κονέ, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γιάννης Φετφατζίδης, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Καρέλης, Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Η αποστολή των 23 παικτών που θα επιλεγούν τελικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα ανακοινωθεί από τον κ. Σάντος την Δευτέρα 19 Μαΐου και ώρα 11:00 σε επίσημη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Vouliagmenis Suites.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!