Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά το φρένο βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, να παγώνει το σχέδιο νόμου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. "Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική... ώστε, μετά τις ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης και να διαμορφωθεί η τελική θέση της" ανέφερε.
Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία προτείνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παραχώρησης της κοινόχρηστης παράκτιας ζώνης, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών σε αυτή και πλέον η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές, σύμφωνα με 'Τα Νέα".
-Πλέον σχεδιάζεται να αφήνεται ελεύθερο υποχρεωτικά το 50% της παραλίας, δηλαδή χωρίς κατασκευές, ξαπλώστρες και ομπρέλες.
-Μειώνεται στα 70 μέτρα η απόσταση που πρέπει να τηρούν μεταξύ τους δύο επιχειρηματίες που έχουν ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.
-Ταυτόχρονα οι αυθαίρετες κατασκευές (εκτός από τις κατοικίες) θα νομιμοποιούνται μόνο μετά από περιβαλλοντική μελέτη.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!