Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η Toyota ανακοίνωσε ότι, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Corolla ανήλθαν στα 1,22 εκατομμύρια το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας βασισμένα στα αρχεία πωλήσεων οχημάτων των διανομέων.
Η κατά 5% αύξηση από πέρσι επιβεβαιώνει ότι το Corolla παραμένει δημοφιλές μετά από τόσα χρόνια στο αφοσιωμένο κοινό του, διάσπαρτο σε περίπου 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Μετά από την πρόσφατη ανανέωση με βελτιωμένα σχεδιαστικά στοιχεία και οικονομία καυσίμου, οι παγκόσμιες αθροιστικές πωλήσεις του Corolla από το 1966 που λανσαρίστηκε ανήλθαν στα 40,72 εκατομμύρια μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, αναδεικνύοντάς το σε best-seller όλων των εποχών.
Με βάση την ανάλυση της Toyota σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της Polk που δημοσίευσε η IHSAutomotive αποτυπώνοντας το 96% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων καινούργιων οχημάτων, το Corolla είναι παγκόσμιο best-seller για το 2013 με παγκόσμιες ταξινομήσεις 1.098.524 εκατομμυρίων.
Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει το Corollasedan και άλλες εκδόσεις του μοντέλου όπως CorollaAxio, CorollaAltis και CorollaEX 4θ sedan.Τα “Axio” “Altis” και “EX” προσδιορίζουν επίπεδα εξοπλισμού του 4θ Corollasedan που διατίθενται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Ιαπωνία. Επίσης περιλαμβάνονται τα βασισμένα στο CorollaFielder και Rumion 5θ wagon.
Σύμφωνα με έρευνα της Toyota, στις ανακοινώσεις κάποιων ανταγωνιστών που βασίζονται σε ταξινομήσεις "ενός ονόματος μοντέλου", μπορεί να έχουν εξαιρεθεί τα CorollaAxio, CorollaAltis, CorollaEX, CorollaFielderandCorollaRumion, τα οποία προωθούνται στην αγορά ως Corollasedan και wagon.
Στις ΗΠΑ, το νέο Corolla πούλησε πάνω από 300.000 οχήματα το 2013, αύξηση 4% από πέρσι. Το 2013, το 97% όλων των Corolla που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάστηκαν στη Β. Αμερική.
Το Corolla αναδείχτηκε επιλογή κορυφαίας ασφάλειας το 2013 από το InsuranceInstituteforHighwaySafety (IIHS), και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια για τη συνολική του ασφάλεια από το NationalHighwayTrafficSafetyAdministration (NHTSA) – η υψηλότερη κατάταξη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!