Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Την αντίδραση με την οποία πραγματικά καταπολεμούνται φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό -και όχι μόνο- είχε το NBA στο θέμα του Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Τα περιβόητα σχόλια του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, με τα οποία καταφερόταν εναντίον των μαύρων, δεν θα του κοστίσουν επίπληξη, συστάσεις ή κάποιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά τη βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ απ’ την ομοσπονδία:

Τον δια βίου αποκλεισμό του από το NBA!

Εκτός αυτού, βέβαια, η τιμωρία (που ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ) θα τον πονέσει και στην τσέπη, καθώς θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον και 2,5 εκατ. δολάρια.

Ενδεικτική, δε, της ικανοποίησης με την οποία έγινε δεκτή η απόφαση (εκτός των tweets εκατοντάδων παικτών και φιλάθλων) είναι η δήλωση του επικεφαλής της ένωσης των παικτών, Κέβιν Τζόνσον. Κι αυτό διότι ο πρώην all star ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNN:

«Όταν εμφανίζεται μια ένδειξη καρκίνου, πρέπει να απαλλάσσεσαι απ’ αυτή αμέσως. Και αυτό νομίζω ότι εκφράζει όλους τους παίκτες σήμερα».

Προς το παρόν ο Στέρλινγκ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση για την ποινή που του επιβλήθηκε. Ωστόσο είναι δεδομένο πως μετά την υποχρεωτική απομάκρυνσή του, οι Κλίπερς βρίσκονται ήδη σε καθεστώς πώλησης μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξαν οι πιέσεις που ασκήθηκαν, τόσο απ' τη γενική κατακραυγή, όσο και -πολύ περισσότερο- απ' τη δυναμική αντίδραση των παικτών των Κλίπερς, οι οποίοι δε φοβήθηκαν να ρισκάρουν τα υψηλότατα συμβόλαιά τους για να τη δείξουν δημόσια προ ημερών.
Πηγή: sport-fm.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!