Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Μια νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο βρώμικο δωμάτιο του (βρετανικού) σπιτιού και μάλιστα ευθύνεται σε ποσοστό 34% για τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Η έρευνα που έγινε σε 2.000 Βρετανούς αποκάλυψε ότι το 34% από αυτούς αντιμετωπίζει τα πιο έντονα συμπτώματα αλλεργίας όταν βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα, ενώ το 33% απάντησαν ότι το καθιστικό τους είναι το πιο αλλεργιογόνο δωμάτιο του σπιτιού και τρίτο στη λίστα ήταν η κουζίνα (18%).

Η έρευνα από τη Samsung Electronics UK, έδειξε ότι τα συμπτώματα οφείλονται κυρίως στα βρώμικα σεντόνια, τα ακάρεα, το τρίχωμα των κατοικίδιων και τη μούχλα. Τα αλλεργιογόνα αυτά πυροδοτούν σε ποσοστό 78% το φτάρνισμα, σε ποσοστό 73% τη φαγούρα γύρω από τα μάτια και σε ποσοστό 25% τα δερματικά εξανθήματα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το μέσος Βρετανός θα πρέπει θα πρέπει να κάνει έναν ενδελεχή καθαρισμό του σπιτιού του ειδικά την άνοιξη, καθώς ένα 13% υποφέρουν από τα συμπτώματα των αλλεργιών έως τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ 6% εμφανίζουν συμπτώματα πέντε φορές την εβδομάδα .

Περίπου το 17% των ανθρώπων στη Βρετανία αλλάζουν μόνο τα σεντόνια τους μία φορά το μήνα, ενώ ένα 17% των συμμετεχόντων ισχυρίστηκαν ότι σκουπίζουν τα χαλιά τους κάθε μέρα, ενώ ένα ποσοστό 8% καθαρίζουν με ατμό τις κουρτίνες για να φύγει η σκόνη.

"Η αργία της Πρωτομαγιάς και τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου είναι μια καλή ευκαιρία για γενικό καθαρισμό του σπιτιού, έτσι ώστε όσοι υποφέρουν να απαλλαγούν από τις αλλεργίες τους και να ξεφορτωθούν επιτέλους το χαρτομάντιλο", επεσήμαναν οι επικεφαλής της μελέτης.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!