Τετάρτη 9 Απριλίου 2014



Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0

Ο Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε και αυτή τη φορά τον τρόπο! Η Τσέλσι ανέτρεψε το εις βάρος της 3-1 του πρώτου ματς στο Παρίσι καινικώντας με 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Champions League. Χιτσκοκικό το φινάλε της ρεβάνς.

Η εικόνα του αγώνα

Η ατυχία του 17ου λεπτού όταν ο τραυματίας Αζάρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τερέν, μετατράπηκε σε πλεονέκτημα για την Τσέλσι. Ο ορεξάτος Σίρλε, που μπήκε στη θέση του Βέλγου, θα έλεγε κανείς ότι άλλαξε τις ισορροπίες και έβαλε  σε μπελάδες την άμυνα της Παρί η οποία πάντως μέχρι το 30' άντεξε αποτελεσματικά.
Η ομάδα του Μπλαν δέχθηκε το 1-0  στο 32' με φθηνό τρόπο (μετά από πλάγιο) και με δράστη, καλά τον φανταστήκατε, τον Σίρλε ο οποίος τρύπωσε στην περιοχή και έγραψε με ψύχραιμο σουτ το 1-0.
Εν συνεχεία, οι Λονδρέζοι απελευθερώθηκαν ψυχολογικά  και πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλό τους στην προσπάθειά τους για να φτάσουν στο νικητήριο γκολ. Δεν το πέτυχαν ούτε στο 62' ούτε και στο 64' (δοκάρια από τους Σίρλε και Οσκαρ), τα κατάφεραν όμως σε προχωρημένο χρονικό σημείο και κόντρα στη ροή του αγώνα.
Ηταν το 87ο λεπτό όταν ο Μπα (αλλαγή και αυτός) βρήκε τον τρόπο να γράψει το 2-0 και να χαρίσει την πρόκριση στην Τσέλσι. Είχαν προηγηθεί ευκαιρίες για την Παρί οι οποίες πάντως, απόντος και του Ιμπραχίμοβιτς, έμειναν ευκαιρίες.

MVP

Ο Σίρλε μπήκε νωρίς λόγω ατυχίας αλλά ο Μουρίνιο τράβηξε με δαύτον τον πρώτο λαχνό του λαχείου. Ο Γερμανός σκόραρε, έτρεξε, δημιούργησε και έκανε την άμυνα της Παρί να τον νιώσει για τα καλά.

Αδύναμος Κρίκος

Μετά Χριστόν προφήτες; Ισως αλλά μία ομάδα με την ποιότητα της Παρί θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη τόλμη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Δεν το έπραξε, δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες του δευτέρου μέρους και εν τέλει το πλήρωσε.

Σχόλιο

Ο Μουρίνιο είχε για μία ακόμη φορά το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Δεν ακούγεται (και δεν είναι) πολύ ποδοσφαιρικό σχόλιο αλλά τι άλλο να πεις για τον Πορτογάλο κόουτς. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές του σκόραραν τα γκολ της πρόκρισης. Η Παρί κατάλαβε καλά ότι δεν αρκούν τα πάρα πολλά χρήματα για να κάνει κάποιος την υπέρβαση στο υψηλό επίπεδο.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κάχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Λάμπαρντ (66' Μπα),  Όσκαρ (81' Τόρες), Γουίλιαν, Αζάρ (18' Σίρλε), Ετό
Παρί: Σιρίγου, Ζαλέ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι (55' Kαμπάιγ), Μότα, Ματουιντί, Λούκας (84' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (72' Παστόρε), Καβάνι
Δείτε τα γκολ http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!