Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η Toyota Motor ανακαλεί περίπου 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας προβλημάτων στο τιμόνι, στα καθίσματα, στο μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ και στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ανάκληση περιλαμβάνει 27 μοντέλα της.
"Η Toyota δεν είναι ενήμερη για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θύματα που να προκλήθηκαν από αυτές τις συνθήκες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί δύο καταγγελίες για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας προβλήματος στη μίζα του αυτοκινήτου.
Περίπου 3,5 εκατομμύρια οχήματα ανακαλούνται για να αντικατασταθεί ένα καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με τον αερόσακο οδηγού.
Το καλώδιο αυτό, σύμφωνα με το BBC και το ΑΠΕ, μπορεί να καταστραφεί όταν κινείται το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην ανοίξει ο αερόσακος σε περίπτωση ατυχήματος.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακαλεί ορισμένα μοντέλα όπως Yaris, Urban Cruiser, RAV4, Hilux, Matrix και Highlander.
Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε ότι 825 χιλιάδες οχήματα θα ανακληθούν στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι τυχόν ατυχήματα που έχουν συμβεί έως σήμερα δεν σχετίζονται με αυτές τις αστοχίες.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!