Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (vid)

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 

Η Ντόρτμουντ έφτασε μία ανάσα από το… θαύμα, προηγήθηκε 2-0 της Ρεάλ από το 37’, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε.
«Πως θα μπορέσω να δικαιολογήσω τον μισθό μου από την Ντόρτμουντ αν έλεγα ότι όλα έχουν τελειώσει; Θα ήταν ηλίθιο να έλεγα ότι έχουμε ήδη αποκλειστεί». Αυτή ήταν η απάντηση του Γίργκεν Κλοπ πριν λίγες ημέρες σε δημοσιογράφο του ZDF σε ερώτηση για το αν όλα έχουν τελειώσει, πριν αποχωρήσει από το στούντιο εκνευρισμένος.
Με την ανακοίνωση της ενδεκάδας φάνηκε ότι προτεραιότητα δεν είναι το Champions League. Κι όμως, ο… παλαίμαχος Φρίντριχ στο κέντρο της άμυνας, οι άπειροι Ντουρμ στο αριστερό άκρο και Γιόγιτς στον άξονα αντίστοιχα και ο επιρρεπής στο λάθος όλη τη σεζόν Κιρχ στη μεσαία γραμμή… άλλαξαν τα φώτα στην Ρεάλ, που χωρίς τον Ρονάλντο ήταν σκιά του εαυτού της.
Το 3-0 του πρώτου αγώνα άφηνε απειροελάχιστες πιθανότητες στην Ντόρτμουντ των χιλίων προβλημάτων. Οι Βεστφαλοί, όμως, στο καλύτερό τους παιχνίδι μετά τον περασμένο Αύγουστο και τη νίκη τους 4-2 επί της Μπάγερν στον τελικό του Σούπερ Καπ, έφτασαν μία ανάσα από το… θαύμα. Με τους Βαϊντενφέλερ και Ρόις κορυφαίους επιβλήθηκαν 2-0 της «βασίλισσας», αφού κράτησαν το μηδέν στην εκτέλεση πέναλτι του Ντι Μαρία στο πρώτο μέρος και είδαν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο σουτ του Μχιταριάν στο δεύτερο.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως στο 16’ οι Μαδριλένοι είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν τα πάντα και να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ. Ο Κοεντράο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Πίστσεκ και ο διαιτητής Σκόμινα έδωσε το πέναλτι. Ο Ντι Μαρία, όμως, γλίστρησε και έκανε λίγο πιο εύκολη τη δουλειά του Βαϊντενφέλερ, που ούτως ή άλλως έπεσε στη σωστή γωνία, και έβγαλε σε κόρνερ!
Η ατμόσφαιρα, όπως πάντα, ήταν εκπληκτική στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», ο κόσμος έσπρωξε τους παίκτες του Κλοπ, που πίεσαν εκπληκτικά ψηλά και έπαιξαν σε πολύ υψηλό τέμπο. Στο 19’ η Μπορούσια έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όμως η μπάλα μετά το σουτ του Μχιταριάν πέρασε λίγο άουτ και τα κατάφερε στο 24’ με ένα… δωράκι του Πέπε. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι, ο Ρόις έκλεψε, πρόλαβε τον Κασίγιας και έκανε το 1-0!
Από εκείνο το σημείο και μετά οι Βεστφαλοί κυριάρχησαν και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 37’ ξανά από λάθος των παικτών του Αντσελότι. Αυτή τη φορά ήταν ο Ιγιαραμέντι που το έκανε, με τον Λεβαντόφσκι να στέλνει αρχικά την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κασίγιας (την βρήκε ελάχιστα) και τον Ρόις να παίρνει το ριμπάουντ, για να κάνει το 2-0!
Οι ισορροπίες είχαν αλλάξει, καθώς η κάκιστη Ρεάλ είχε μόλις ένα σουτ εντός εστίας στο πρώτο 45λεπτο (το χαμένο πέναλτι του Ντι Μαρία), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό, έπαιζαν με απίστευτη αυτοπεποίθηση και ήθελαν ακόμη ένα γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.
Στο δεύτερο μέρος οι Μαδριλένοι ήταν πιο επιθετικοί, με τον Μπέιλ να απειλεί σε δύο περιπτώσεις (49’, 59’) και τον Χούμελς να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μπενζεμά (64’). Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι ρυθμό, αύξησαν την πίεσή τους και έφτασαν μία ανάσα από το 3-0 στο 65’. Ρόις και Μχιταριάν έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Αρμένιο να παίρνει την μπάλα, να περνάει και τον Κασίγιας και να την στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού! Ο μέσος της Ντόρτμουντ έχασε και άλλη ευκαιρία στο 68’, με τον Κασίγιας να βγάζει και κάπου εκεί οι παίκτες του Αντσελότι μπορούσαν επιτέλους να ανασάνουν…
Στο τέλος το παιχνίδι άνοιξε και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο για αντεπιθέσεις, όμως δεν μπόρεσαν σε καμία να σκοράρουν, με τους Μπενζεμά (80’) και Μπέιλ (90’, 90+3’) να απειλούν και τον Βάιντενφελερ να κρατάει ζωντανό το όνειρο μέχρι το τέλος για την Ντόρμτουντ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ακόμη και αν Μπορούσια δεν τα κατάφερε κέρδισε τις εντυπώσεις…
Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (81' Ομπαμεγιάνγκ), Χούμελς, Φρίντριχ, Ντουρμ, Κιρχ, Γιόγιτς, Μχιταριάν, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι
Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Ιγιαραμέντι (46' Ίσκο), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (73' Καζεμίρο), Μπέιλ, Μπενζεμά (90+2' Βαράν)
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!