Κυριακή 6 Απριλίου 2014



Η Αουγκσμπουργκ έβαλε τέλος (1-0) στο σερί των 53 διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα της Μπάγερν που είχε το μυαλό στη Μάντσεστερ.

Η... σαλατιέρα έχει αναπαυτεί στην τροπαιοθήκη. Συνεπώς το μόνο ενδιαφέρον ήταν το αήττητο πρωτάθλημα. Πλέον τούτη η φιλοδοξία έπαψε να υπάρχει. Η Μπάγερν μετά από 53 σερί ματς χωρίς ήττα στη Μπουντεσλίγκα, είδε την Αουγκσμπουργκ να τη νικάει 1-0 και να την αφήνει με την πικρή γεύση ενός χαμένου στόχου που φυσικά και... χάλασε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και όλη την οικογένεια των Βαυαρών. Ηταν όμως μία καθόλα δίκαιη ήττα, που δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα της ήταν έως και κολακευτικό για την χειρότερη φετινή Μπάγερν που θα μπορούσε να είχε φύγει από εκεί με ένα ή και δύο ακόμα γκολάκια στην καμπούρα της.
Για όσους πάλι επιχειρήσουν να ισχυριστούν ότι οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν το rotation ενόψει του επαναληπτικού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σίγουρα έπαιξε το ρόλο του κι αυτό), καλό θα ήταν να ξέρουν πως η Αουγκσμπουργκ παρατάχθηκε χωρίς τέσσερις βασικούς, με τον κορυφαίο της Χαν να είναι ένας εξ αυτών. Ο Πεπ πάντως άφησε εκτός αποστολής τους Ριμπερί, Ρόμπεν, Λαμ και έριξε στη μάχη τους πρωτάρηδες σε βασικό σχήμα Βάιζερ, Σαλάχι και Χόιμπιεργκ. Ο Βάιζερ μάλιστα ήταν εκείνος που έκανε το μεγάλο λάθος στο γκολ. Ενα τέρμα που φάνηκε με το καλημέρα πως... ψηνόταν από τους γηπεδούχους. Στο 25' μετρούσαν ήδη τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά ας όψεται ο Νόιερ που έσωσε την ομάδα του από άσχημες καταστάσεις.
Στο 32' όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο ωραίο πλασέ του Μέλντερς, ο οποίος έβαλε το ένα και μοναδικό γκολ του αγώνα. Αυτό προήλθε από το πούλημα της μπάλας από τον Βάιζερ και την τέλεια κάθετη του Μπάιερ. Η Μπάγερν ωστόσο, έχει δεχτεί αρκετές φορές πρώτη γκολ και μετά πάντα περιμένεις την αντίδραση της. Τούτη τη φορά όμως αυτή δεν ήρθε. Ειδικά στο Α' μέρος δεν υπήρξε ούτε μία αξιόλογη φάση. Στο 48' ήρθε μία κεφαλιά του Μάντζουκιτς, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα χρειάστηκε να σταματήσει ο Νόιερ τον Εσβαϊν και να αποφύγει τα χειρότερα. Ο Πεπ σταδιακά πέρασε στον αγώνα Αλάμπα, Γκέτσε, Μίλερ, αλλά παραδόξως η εικόνα δεν βελτιώθηκε όσο θα περίμενε.
Στην καλύτερη στιγμή της ομάδας του, το σουτ του Αλάμπα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 80' εκείνο του Γκέτσε πέρασε λίγο άουτ. Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μαζικά μπροστά και άλλαζαν ανούσια πασούλες, λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο, καθώς μετά από φάση διαρκείας ο πρώην του Αρη, Μπομπαδίγια σημάδεψε με τη σειρά του το αριστερό δοκάρι. Το φινάλε βρήκε την Αουγκσμπουργκ να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της κόντρα στη Μπάγερν (σ.σ.: σε εφτά ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο μετρούσε ισάριθμες ήττες, οι πέντε τελευταίες με λευκό παθητικό). Οσο για τους χαμένους, εκτός από την ήττα, είδαν ένα ακόμα σερί να σταματάει: εκείνο με τα 65 ματς στα οποία σκόραραν.
http://www.gazzetta.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!