Κυριακή 6 Απριλίου 2014


Η Μπαρτσελόνα υπέταξε τη μαχητική Μπέτις με 3-1 στο "Καμπ Νόου" χάρη σε δύο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και συνεχίζει την καταδίωξη της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε δύσκολα τη Βιγιαρεάλ με 1-0 στο κατάμεστο "Βιθέντε Καλδερόν" και παραμένει επικεφαλής της Primera Division. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με επιτυχία το πιο δύσκολο εμπόδιο του προγράμματός της μέχρι το τέλος και επικράτησε 4-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα".

Η νίκη για την Μπαρτσελόνα έμοιαζε επιτακτική μετά από εκείνη της Ατλέτικο Μαδρίτης νωρίτερα, αλλά ήρθε δυσκολότερα από όσο μπορεί να υποδεικνύει το 3-1 επί της ουραγού Μπέτις. Το "Καμπ Νόου" έβαλε τα γιορτινά του, διαμαρτυρήθηκε για την τιμωρία του συλλόγου σχετικά με τη Μασία και πανηγύρισε μόλις στο 14ο λεπτό, όταν ο Αλέξις Σάντσες ανατράπηκε από τον Τζόρδι Φιγκέρας στην περιοχή. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την ευθύνη και κατέστησε τον Αντόνιο Αδάν τον 100ό τερματοφύλακα που νικάει στην επαγγελματική καριέρα του, φτάνοντας τα 350 γκολ με τους Καταλανούς.
Οι "βερδιμπλάνκος" δεν το έβαλαν κάτω και ανά διαστήματα κατάφεραν να κλείσουν τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Ο 39χρονος Σέρχιο Πίντο, το πρόσωπο της εβδομάδας μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές και την απαγόρευση μεταγραφών που τον χρίζουν βασικό τερματοφύλακα πιθανότατα και τη νέα σεζόν, χρειάστηκε να επέμβει ορισμένες φορές όταν η άμυνα δεν κατάφερνε να "καθαρίσει" κάποιες αναμπουμπούλες. Το αυτογκόλ του Φιγκέρας αποτίναξε προσωρινά το άγχος των "μπλαουγκράνα", ωστόσο στην επόμενη φάση ο νεοεισελθών Χόρχε Μολίνα μείωσε και κράτησε στο κόκκινο την αγωνία. Μία χείρα... βοηθείας στην περιοχή της Μπέτις, όμως, έστησε τον Μέσι ξανά στη βούλα για το 11ο φετινό πέναλτι της Μπαρτσελόνα (μόνο η Χόφενχαϊμ έχει περισσότερα, 12, στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα). Ο Αργεντινός δεν ευστόχησε με την πρώτη, αλλά με το ριμπάουντ έφτασε τα 25 γκολ στην Primera Division, πιάνοντας τον Ντιέγκο Κόστα στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε το γκολ παρά την απουσία του Ντιέγκο Κόστα και έκαμψε την αντίσταση της Βιγιαρεάλ με 1-0 στο κατάμεστο "Βιθέντε Καλδερόν", παραμένοντας επικεφαλής της Primera Division μετά από 32 αγωνιστικές. Το κοινό που γέμισε το γήπεδο των "ροχιμπλάνκος" έβλεπε δύο ομάδες που επιχείρησαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο στα πρώτα λεπτά, μέχρι που σημειώθηκε το πρώτο τέρμα. Ο Ραούλ Γκαρθία άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους κι επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, που έχασαν τον φετινό ηγέτη και αρχισκόρερ τους για περίπου ένα μήνα και το γκολ από εδώ και πέρα θα αποτελεί ερώτημα σε κάθε παιχνίδι. Το "κίτρινο υποβρύχιο" πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Η πίεση της Ατλέτικο δεν έπιασε τόπο με δεύτερο τέρμα και κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Ντιέγκο Σιμεόνε.
 Η εντολή για οπισθοχώρηση ήταν σαφής και όσο κυλούσε ο χρόνος, οι τελικές προσπάθειες έπαιρναν κίτρινο χρώμα. Η αντικατάσταση των Κριστιάν Ροντρίγκες, Νταβίδ Βίγια και Ντιέγκο ενόψει και του επαναληπτικού προημιτελικού του Champions League στο ίδιο γήπεδο σε λίγα 24ωρα κατέδειξαν τις προθέσεις του Αργεντινού προπονητή. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τον έλεγχο, έκλεισαν τους γηπεδούχους στο γήπεδό τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο τέλος, όταν σε σέντρα από αριστερά ο Τόμπι Αλντεβάιρελντ έβαλε το πόδι του και λίγο έλειψε να νικήσει τον τερματοφύλακά του, Τιμπό Κουρτουά.
Η αντεπίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται και μετά από το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο, ήρθε το 4-0 στο πιο δύσκολο παιχνίδι που περιλαμβάνει το καλεντάρι της μέχρι το τέλος της σεζόν στο πρωτάθλημα. Το "Ανοέτα" δεν αποδείχθηκε φρούριο για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και η νίκη των "μερένγκες" τους διατηρεί σε τροχιά τίτλου. Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά εάν οι Βάσκοι ήταν πιο εύστοχοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα καθώς και τις ευκαιρίες. Το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο και ανοιχτό και στο 44' ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι από παρ' ολίγον μοιραίος (σε σουτ η μπάλα χτύπησε στο κολλημένο στο σώμα χέρι του) χρίστηκε σκόρερ στην επόμενη επίθεση, μετά από ριμπάουντ σε σουτ του Καρίμ Μπενζεμά.
 Ο Κλαούντιο Μπράβο φέρει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη στο 2ο γκολ, αφού έδωσε πάσα κατευθείαν στον δραστήριο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ουαλός σούταρε από μακριά σε κενή εστία για να γράψει το 2-0 κι ενώ νωρίτερα ο Σέρχιο Ράμος είχε δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έχασαν κάθε διάθεση και η ταχύτητα των επιθέσεων των φιλοξενουμένων τους εξέθεσε ουκ ολίγες φορές. Ο Μπενζεμά είχε δοκάρι λίγο αργότερα και στο 85' ο Πέπε επιστέγασε τις καλές εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό με γκολ στο 85ο λεπτό, ενώ ο Άλβαρο Μοράτα που προήλθε από τον πάγκο έβαλε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 88ο λεπτό.
Δείτε τα video με τα γκολ των αναμετρήσεων http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!