Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ένας μύθος έχει δημιουργηθεί γύρω από το θάνατο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη! Κάποιο λένε ότι πέθανε από έλκος στομάχου, άλλοι ότι δολοφονήθηκε αλλά μία νέα ανακάλυψη, καταλήγει στο γεγονός ότι ο πραγματικός ένοχος, μάλλον ήταν μία συγκεκριμένη απόχρωση του πρασίνου. Αυτό το πράσινο, ήταν η ανακάλυψη ενός Σουηδού χημικού και χρησιμοποιήθηκε ως ταπετσαρία που κάλυπτε πολλά από τα δωμάτια του σπιτιού του Ναπολέοντα, όταν ήταν σε εξορία. Δυστυχώς, όταν η βαφή «τραβήξει» υγρασία, μουχλιάζει και απελευθερώνει αρσενικό στον αέρα.

Μέτα την τελευταία του ήττα, ο Ναπολέοντας εξορίστηκε στο μικρό νησί της Αγίας Ελένης στο Νότιο Ατλαντικό. Όταν πέθανε, κανείς δεν ήξερε να πει γιατί. Η δολοφονία, φαινόταν ένα πιθανό σενάριο, το ίδιο όμως ίσχυε και για την χρόνια ασθένεια που τον τυραννούσε. Η πρώτη εξέταση στο σώμα του νεκρού άντρα, όρισε ως αιτία θανάτου το έλκος στομάχου. Στα τέλη του 60 όμως, τοξικολογικές έρευνες στα μαλλιά του στρατηγού βρήκαν υψηλές ποσότητες αρσενικού.

Ο ένοχος για το θάνατο του; Η πράσινη βαφή του σπιτιού του. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία απόχρωση που εφευρέθηκε από Σουηδό χημικό, ονόματι Scheele. Τα συστατικά της συγκεκριμένης χρωστικής ουσίας, όταν εμποτιστούν από υγρασία τότε παράγουν αρσενικό το οποίο απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα. Ακόμη και σήμερα μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ποσότητα του δηλητηρίου στο τότε σπίτι του Ναπολέοντα!

http://www.alexiptoto.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!