Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζήτησε μία παγκόσμια συγνώμη από όλους τους χρήστες υπολογιστών για το “λάθος” όπως το χαρακτήρισε “Ctl+Alt+Del”.

Σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χρηματοδότησης από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ, ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ήταν λάθος η επιλογή του συνδυασμού Ctl+Alt+Del για την είσοδο του χρήστη στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του, κατά την εκκίνηση. Ζητώ συγνώμη.” Το φταίξιμο, βαραίνει την IBM καθώς ο ίδιος όπως εκμυστηρεύεται θα προτιμούσε άλλο κουμπί. 

Συνεχίζει λέγοντας ότι “θα μπορούσε να είναι απλά και μόνο ένα κουμπί. Όμως ο σχεδιαστής του πληκτρολογίου από την IBM, επέμεινε.” Ο κ. Γκέιτς, σήκωσε τα χέρια ψηλά μιας και επρόκειτο για θέμα ασφαλείας. Σήμερα όμως καταλαβαίνει ότι ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα λάθος! 

Ο αρχικός συνδυασμός μάλιστα, ήταν το Ctrl+Alt+Esc αλλά σύντομα παρατηρήθηκε ότι το συγκεκριμένο shortcut μπορούσε να οδηγήσει σε ακούσιες επανεκινήσεις. Έτσι φτάσαμε στο γνωστό σε όλους μας Ctl+Alt+Del. Υπεύθυνος για όλη αυτή τη κατάσταση… είναι ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, μηχανικός της ΙΒΜ. Όπως είχε επισημάνει παλαιότερα, αρχικά ο συνδυασμός είχε δημιουργηθεί για χρήση από τους προγραμματιστές και όχι για να «βγει παραέξω», αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό, καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.

Το Ctl+Alt+Del έγινε επίσης διάσημο μιας και αποτελεί το “φάρμακο” της “μπλε οθόνης”! Στην περίπτωση δηλαδή που ο υπολογιστής μας “κρασάρει”. Πλέον βέβαια, ο συνδυασμός αυτός, αποτελεί κουλτούρα των PC!

http://www.alexiptoto.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!