Τρίτη 4 Μαρτίου 2014


Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε αυτή η αγωνιστική για τους ‘Έλληνες της διασποράς’ και κατ’επέκταση για την Εθνική ομάδα ενόψει του φιλικού της Τετάρτης με τη Νότιο Κορέα. Παπασταθόπουλος και Κονέ τραυματίστηκαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου και αποκλείστηκαν από την αποστολή . Κατά τα άλλα οι κλήσεις του Σάντος δεν έκρυβαν κάποια έκπληξη πέραν  ίσως από τη μη κλήση του Βαγγέλη Μόρα που κάνει μια εξαιρετική σεζόν με την Verona . Επίσης η συνεχιζόμενη απραξία του Καρνέζη στη Granada άνοιξε την πόρτα σε Τζόρβα και Γλύκο. Τέλος να επισημάνουμε ότι στην αποστολή υπάρχουν μόλις δυο καθαρά ακραία μπακ ( Χολέμπας, Τοροσίδης) ενώ οι υπόλοιποι ( Τζαβέλας,Βύντρα) ναι μεν μπορούν να αγωνιστούν εκεί αλλά στις ομάδες τους παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να φέρει την επόμενη φορά στις κλήσεις τους Καράμπελα και Γκαλίτσιο που επίσης κάνουν πολύ καλά πρωταθλήματα σε Ισπανία και Βέλγιο αντίστοιχα. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στον τελικό του Capital One Cup που έληξε με νίκη της ManCity με σκορ 3-1.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Εκτός αποστολής στη νίκη με 1-0 επί της West Ham.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Παρά την απουσία του Shay Given ο Κωνσταντόπουλος έμεινε πάλι στον πάγκο αφού ο προπονητής του προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Tomas Mejias που ήρθε τον Φεβρουάριο ως δανεικός από τη Real. Η Boro γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Sheffield Wednesday.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Ήττα για τη Fulham, μάλλον αναμενόμενη , από την Chelsea με 1-3. Ο Μήτρογλου έμεινε στην εξέδρα με τον Magath να τον θεωρεί ανέτοιμο ενώ ο Καραγκούνης μπήκε ως αλλαγή στο 79’ κι ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Ξεκίνησε βασικός αλλά αντικαταστάθηκε στο 36’ λόγω τραυματισμού , ελπίζουμε όχι σοβαρού. Η ομάδα του τελικά νίκησε με 3-0 τη Nurnberg και επέστρεψε στη 2η θέση της Bundesliga.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στη νέα εντός έδρας ήττα από τη Mainz με 0-1.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Επιστροφή μετά από πολλούς μήνες στην βασική ενδεκάδα αλλά δυστυχώς με άσχημο τρόπο μέσα στο Allianz Arena . Η Bayern ασταμάτητη βρέθηκε να προηγείται στο 28’ με 4-0 και κάπου εκεί τελείωσε και ο αγώνας. Ο Παπαδόπουλος αποβλήθηκε στο 76’ όταν και ανέτρεψε τον Mandzukic εντός περιοχής και με το πέναλτι του Robben διαμορφώθηκε το τελικό 5-1.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Ήταν στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα με 1-0 από τη  Cottbus.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Νίκη με 2-0 επί της Bielefeld και τους δύο Έλληνες παίκτες εκτός αποστολής.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Από το καλό στο καλύτερο η Levante που νίκησε και την Osasuna 2-0 με τους δυο παίκτες μας παρόντες  στη βασική ενδεκάδα και με καλή απόδοση.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Συντριβή από τη Bilbao με 4-0. Ο Καρνέζης έμεινε πάλι στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της ομάδας στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Verona. Ο Κονέ αντικαταστάθηκε στο 33’ λόγω τραυματισμού ενώ ο Χριστοδουλόπουλος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μια κίτρινη κάρτα στο 83’.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Παρακολούθησε από τον πάγκο την εντός έδρας ήττα από τη Sampdoria με 0-2.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και ως συνήθως έκανε αισθητή την παρουσία του βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει σε νίκη 2-0 επί  της Catania.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) :  Βασικός  στη λευκή ισοπαλία με την Bologna. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 81’. Μεσοβδόμαδα με ανάρτηση του στο Tweeter εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μη κλήση του στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με την Κορέα. Έχοντας μια τόσο γεμάτη σεζόν και μάλιστα με καλές εμφανίσεις , με τραυματία τον Παπασταθόπουλο και ανέτοιμο τον Παπαδόπουλο νομίζουμε ότι δικαιούτο μιας ευκαιρίας.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Επιστροφή στη βασική ενδεκάδα για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό στην ισοπαλία 0-0 με την Inter .
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής στη μεγάλη νίκη 3-0 επί της Udinese.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Έμεινε στον πάγκο της ομάδας του χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην ισοπαλία 2-2 με την Ternana.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) : Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό στην άνετη επικράτηση με 5-0 επί της Inverness. Θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται στο φιλικό με την Κορέα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Ξεκίνησε πάλι ως βασικός  σε ένα φαινομενικά εύκολο εντός έδρας ματς με τη Nijmegen, το οποίο παρά το γρήγορο 2-0 εξελίχθηκε σε θρίλερ και τελικά ισοπαλία 3-3. Ο νεαρός μέσος αντικαταστάθηκε στο 56’ με το σκορ  στο 2-2.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Ξεκίνησε πάλι βασικός και αγωνίστηκε για 90’ λεπτά στην ήττα με 1-0 από τη Mechelen.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής .

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Βαριά εντός έδρας ήττα με 0-4 και μάλιστα σε παιχνίδι ζωή και θανάτου με την επίσης ουραγό Erciyesspor. Ο Τζιώλης αγωνίστηκε ως βασικός για όλο το παιχνίδι .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Βασικός και πάλι, δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 45’ κι έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις , στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την ουραγό Corona Brasov.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!