Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εχει δει την «αυγή» δύο αιώνων και συνεχίζει ακάθεκτη. Την Τετάρτη (5/3) η Μισάο Οκάουα θα συμπληρώσει 116 χρόνια ζωής. Και η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο έχει πολύ απλές συμβουλές για τη μακροζωία.
Γεννημένη στην Οσάκα, το 1898, αποδίδει το μυστικό της στο καλό φαγητό και τον αρκετό ύπνο, αφού κοιμόνταν πάντα τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. «Να τρώτε, να κοιμάστε και θα ζήσετε πολλά χρόνια. Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της Telegraph.
Η κόρη ενός ράφτη κιμονό αναγνωρίστηκε και επίσημα ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όταν ο συμπατριώτης της Χιρεομόν Κιμούρα πέθανε τον περασμένο Ιούνιο. Οι ειδικοί δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο τους προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα, που στην τελευταία απογραφή είχε 54.397 αιωνόβιους, ανάμεσά τους 282 υπερ-αιωνόβιους, οι οποίοι έχουν φτάσει στα 110 τους. Το φαινόμενο αποδίδεται στο καλό σύστημα υγείας, όπως και στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες συνήθως γυμνάζονται και ακολουθούν υγιεινή διατροφή, καθώς το ψάρι, το ρύζι και τα λαχανικά έχουν ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα της χώρας.
Η Οκάουα ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο προφίλ. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν έπεσε και έσπασε το πόδι της- στα 102 της- δεν το έβαλε κάτω. Οι υπάλληλοι στο γηροκομείο που τη φιλοξενεί διαπίστωσαν ότι μόλις επέστρεψε από το νοσοκομείο, εκείνη σηκωνόταν μετά βίας και έκανε ασκήσεις, απαντώντας στα απορημένα βλέμματά τους πως δεν ήθελε να χάσει τη φόρμα της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!