Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρές αναμένονται οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα και κυρίως μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι φήμες που ακούγονται τις τελευταίες μέρες στους διαδρόμους των σχολών, έχουν όντως βάση, αφού όπως έχουμε ενημερώσει και εμείς, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα ΤΕΙ να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν αφού το πρόβλημα βρίσκεται στην έλλειψη έκτακτου διοικητικού προσωπικού.

Στην τελευταία συνάντηση των Προέδρων ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θετικό ήταν το κλίμα με τον δεύτερο να δεσμεύεται πως τις επόμενες μέρες θα επιλυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα, προκειμένου τα Ιδρύματα να ξεκινήσουν κανονικά την λειτουργία τους με έκτακτο προσωπικό.

Όλα καλά και “ρόδινα” μέχρι εδώ, όμως πάμε και στην πλευρά των ίδιων των ΤΕΙ που ήδη αρχίζουν να εκπέμπουν SOS με ανακοινώσεις.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο με μεγάλες δυσκολίες πραγματοποιείται η λειτουργία των τμημάτων καθώς, στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ το 35% των φοιτητών την έχουν παρατήσει. Άγνωστο το μέλλον του προς το παρόν. Αναμένουμε νέα και για τα υπόλοιπα τμήματα των παραρτημάτων του ΤΕΙ.

Στο ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποιούνται ήδη δηλώσεις των εργαστηρίων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας estudy από τους φοιτητές, καθώς οι αρμόδιοι θέλουν να έχουν μια ματιά για το πόσοι φοιτητές θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια το εξάμηνο αυτό, ώστε να βρουν έκτακτο προσωπικό.

Στο ΤΕΙ Κρήτης ανακοινώθηκε σήμερα πως είναι αδύνατη η λειτουργία του τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του, 300 ωρομίσθιοι καθηγητές βρίσκονται εκτός του ΤΕΙ μιας και οι συμβάσεις τους έληξαν.

Στο ΤΕΙ Καρδίτσας υπάρχουν τεράστια κενά τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα η σχολή να κινδυνεύει να χάσει το εξάμηνο, ενώ σε συνέλευση των καθηγητών δεν διαφάνηκε κάποια λύση στο πρόβλημα, παρά μόνο να παρατείνουν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του εαρινού εξαμήνου έως ότου δοθεί κάποια λύση.

Με το τέλος της εξεταστικής, θα έχουμε σίγουρα περισσότερες εξελίξεις. Εμείς όπως πάντα (βλέπε ΕΚΠΑ, καταλήψεις σχολών λόγω σχεδίου Αθηνά),  θα είμαστε δίπλα σας με συνεχή ενημέρωση στο θέμα των ΤΕΙ.

http://www.alexiptoto.com 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!