Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014


Η επανέναρξη των αγώνων του Champions League με 4 παιχνίδια ήταν σίγουρα το γεγονός της εβδομάδας που ολοκληρώνεται . Το αγαπημένο θέαμα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων είναι αλήθεια ότι δεν έκρυβε τις μεγάλες συγκινήσεις που οι φίλαθλοι περιμένουν από τέτοιου επιπέδου ομάδες, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι στη φάση αυτή η εξασφάλιση του αποτελέσματος είναι άμεση προτεραιότητα . Με εξαίρεση κάποια διαστήματα στο Arsenal-Bayern , κυρίως το πρώτο 25λεπτο όπου ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, τα υπόλοιπα ματς εξελίχθηκαν με πρωταγωνιστή την τακτική των προπονητών. Νικητές αναδείχθηκαν και στα 4 παιχνίδια οι θεωρητικά «ισχυροί» και μάλιστα εκτός έδρας , γεγονός που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, όχι όμως και την πρόκριση.  Η Barcelona πέρασε πολύ πιο εύκολα από ότι αναμενόταν από το Etihads, δείχνοντας για άλλη μια φορά φέτος ότι ο προπονητής της ξέρει να διαχειρίζεται τα μεγάλα παιχνίδια . Η ManCity παρουσιάστηκε απρόσμενα φοβισμένη , με παθητική τακτική που δεν ταιριάζει στην πρωτοπόρο της Premier. Παρά το 0-2 πάντως ο επαναληπτικός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και τίποτα δεν έχει κριθεί. Η Pari έκανε πάρτι στο Bayarena απέναντι στη Leverkusen και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Οι Γερμανοί δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και η δεύτερη θέση στην Bundesliga οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη τρίτου και δεν θα πρέπει να ξεγελά κανένα. Με την άνοδο μάλιστα Dortmund και Schalke ίσως και αυτή να αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Η Arsenal στάθηκε καλά απέναντι στη Bayern τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της αποβολής, απείλησε, πρέσαρε, έχασε ευκαιρίες αλλά δεν άντεξε το συνεχές passing game των Βαυαρών που τους εξουθένωσε. Η Bayern στο παιχνίδι αυτό έδωσε μια απάντηση που χρωστούσε από την αρχή της σεζόν, τι θα μπορούσε, δηλαδή,  να προσθέσει ο Guardiola στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό που είδαμε ήταν μια σύγχρονη εκδοχή της Barcelona με «Γερμανική κατοχή» κυριολεκτικά , αλλαγές θέσεων και πάσες made in Blaugrana, αλλά και δύναμη, ταχύτητα και αγωνιστικότητα , στοιχεία που ανέκαθεν διέθετε ως ομάδα. Αν αυτή η Bayern είναι καλύτερη από αυτή του Jupp Heynckes είναι θέμα οπτικής του ποδοσφαίρου αλλά και αποτελεσμάτων. Στο San Siro η Milan των χιλίων προβλημάτων δεν ήταν κακή, προσπάθησε , έχασε ευκαιρίες αλλά η φετινή Atletico έχει λαμπρό άστρο που την ακολουθεί παντού και έφυγε με μεγάλο διπλό και προβάδισμα για την πρόκριση στους «8». Το συγκεκριμένο ζευγάρι πάντως είναι το πιο ανοικτό από τα υπόλοιπα και κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό στον επαναληπτικό. 
Τη σκυτάλη παίρνουν, την ερχόμενη εβδομάδα,  τα υπόλοιπα ζευγάρια με το ενδιαφέρον από πλευράς Ελλήνων φιλάθλων να συγκεντρώνεται την Τρίτη στο ‘Γ.Καραισκάκης’ όπου ο φιλόδοξος Ολυμπιακός υποδέχεται την Manchester United. Πρόβλεψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χωράει κυρίως λόγω της αγωνιστικής κατάστασης των Άγγλων η εικόνα των οποίων θα είναι και το στοιχείο που θα κρίνει τον νικητή, αν υπάρξει. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Galatasaray με την Chelsea ενώ Real και Dortmund δύσκολα ή εύκολα θα περάσουν από Schalke και Zenit αντίστοιχα.
Στον απόηχο των πρώτων αγώνων για τη φάση των ‘16’ του Champions League συνεχίζονται και τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με πλήρες πρόγραμμα. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες του FA Cup οι ομάδες επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα , του πιο συναρπαστικού και αμφίρροπου των τελευταίων ετών. Η πρωτοπόρος Chelsea υποδέχεται την Everton (Σάββατο 14:45, OTE Sport 1) στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής και στη ρεβάνς της ήττας της με 1-0 στο ματς του πρώτου γύρου. Η Arsenal ,που βρίσκεται πλέον 1 βαθμό πίσω, φιλοξενεί τη Sunderland  (Σάββατο 17:00 , OTE Sport 1) με το μυαλό μόνο στη νίκη που θα της επιτρέψει να συνεχίσει το κυνήγι του τίτλου και να γιατρέψει τις πληγές της ήττας από τη Bayern. Η ManCity που βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά με αγώνα λιγότερο, αναμένεται να περάσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο της Stoke City στο Etihads ( Σάββατο 17.00)  Την Κυριακή 15.30 η εντυπωσιακή φετινή Liverpool υποδέχεται στο Anfield τη Swansea χωρίς περιθώρια για απώλειες. Tottenham και ManUnited  αγωνίζονται εκτός έδρας με Norwich και Crystal Palace αντίστοιχα σε μια ακόμα προσπάθεια να κρατηθούν κοντά στις προνομιούχες θέσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 14.45  CHELSEA EVERTON


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με τον πρωταθλητή ήδη γνωστό, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η Bundesliga αγωνιστική με αγωνιστική χάνει το ενδιαφέρον της όσον αφορά τη βαθμολογική κατάταξη. Leverkusen, Dortmund και Schalke δύσκολα θα χάσουν τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League . Την ίδια ώρα η μάχη αποφυγής του υποβιβασμού κορυφώνεται με 7 ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά και κάθε αγωνιστική να διαμορφώνονται νέες καταστάσεις. Η Bayern ταξιδεύει στο Αννόβερο για να αντιμετωπίσει στο HDI Arena την τοπική ομάδα (Κυριακή 18:30,, OTE Sport 5) και να επεκτείνει τα ρεκόρ της. Ο Guardiola πάντως φρόντισε από πριν να δώσει "ενδιαφέρον" στο παιχνίδι με τη δήλωση του ότι «οι αγώνες του Champions League είναι σαν γεύμα σε πεντάστερο εστιατόριο ενώ της Bundesliga σαν πίτσα με χάμπουργκερ» με τον Dirk Dufner να απαντά ότι « σκοπός μας είναι να τους δώσουμε μια γεύση από γκουρμέ πιάτο». Η αναγεννημένη Dortmund θα έχει δύσκολη αποστολή στο Αμβούργο που καίγεται για βαθμούς (Σάββατο 16:30, OTE Sport 4) ενώ ακόμα πιο δύσκολη αναμένεται η αποστολή της Leverkusen στο Wolfsburg (Σάββατο 19:30, OTE Sport 4) όπου οι γηπεδούχοι είναι πολύ δυνατοί ( 7-1-2) και θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν ακόμα για τις προνομιούχες θέσεις. Την αυλαία πάντως ανοίγει το ματς Schalke-Mainz (Παρασκευή 21:30, OTE Sport 1), Παιχνίδι με αυξημένο ενδιαφέρον αφού και οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν μια θέση για το Europa League της επόμενης περιόδου.
                                      
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30  WOLFSBURG LEVERKUSEN


ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνεχίζεται για 25η αγωνιστική η μεγάλη μάχη της κορυφής στην Primera. Την προηγούμενη οι πρωτοπόροι πέρασαν με εμφατικές νίκες και τέρματα 12-0 συνολικά κι έτσι η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη. Τον χορό των αγώνων αυτού του weekend ανοίγει χρονικά η Real που υποδέχεται την Elche (Σάββατο17:00, OTE Sport 2) σε ένα παιχνίδι που δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα πέρα της νίκης και μάλιστα άνετης. Λίγες ώρες μετά (Σάββατο 21:00, OTE Sport 2) η Barcelona , με τον αέρα του θριάμβου στο Manchester, φιλοξενείται ,για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, στο San Sebastian από τη Real Sociedad, την οποία απέκλεισε για τα ημιτελικά του Copa del Rey με αρκετή δυσκολία. Με την ψυχολογία στα ύψη , μετά το πέρασμα από το San Siro, η Atletico Madrid θα ταξιδέψει στην Pamplona για να αντιμετωπίσει την Osasuna (Κυριακή 22:00, OTE Sport 1) σε μια δύσκολη έδρα που άφησαν βαθμούς Real και Barcelona.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 22.00  OSASUNA ATLETICO MADRID


ΙΤΑΛΙΑ

Το τοπικό ντέρμπι του Τορίνο είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στο Campionato. Η Juventus φιλοξενεί την Torino (Κυριακή 19:30, OTE Sport 4) και παρά τη βαθμολογική διαφορά αναμένεται ένα πολύ δυνατό ματς. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Parma-Fiorentina (Δευτέρα 20:00, OTE Sport 2), Sampdoria-Milan (Κυριακή 16:00, OTE Sport 2) και Bologna-Roma (Σάββατο 21:45, OTE Sport 1) .

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30  JUVENTUS - TORINO


Το πρόγραμμα της Superleague

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

15.00  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
17.15  ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
19.30  ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

15.00  ΠΑΟ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
17.15  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ
17.15  ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ
17.15  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ
19.30   ΠΑΟΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

19.30  ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!