Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πονάτε στο στομάχι, ζαλίζεστε το επόμενο πρωί από την κατανάλωση αλκoόλ της προηγούμενης νύχτας, ο λόξυγκας δεν λέει να σας αποχωριστεί και οι άφθες στο στόμα σας δεν λένε να εξαφανιστούν. Καλά είναι τα φάρμακα, αλλά γιατί να μην κοιτάξουμε πρώτα τα φάρμακα που η ίδια η φύση μας έχει δωρίσει; Στραφείτε στο φαρμακείο της φύσης μήπως βρείτε ανακούφιση και αν όχι, τότε επισκεφτείτε το κοντινότερο σας φαρμακείο.

Αν υποφέρετε από άφθες στο στόμα, η λύση κρύβεται στο καρότο. Κάντε μπουκώματα με χυμό από καρότα, αν πάλι δεν σας αρέσει καθόλου, δοκιμάστε με κονιάκ αναμεμειγμένο με μέλι.

Αν υποφέρετε από έντονο βήχα και γιατρειά δεν βρίσκετε στα σιρόπια, δοκιμάστε χυμό αγγουριού, βοηθά πολύ στην καταπολέμησή του.

Αν πέσατε με τα μούτρα στο φαί, και τώρα το μετανιώνετε γιατί υποφέρετε αφού δεν μπορείτε να χωνέψετε, φτιάξτε ένα ρόφημα από μέντα. Σίγουρα θα σας βοηθήσει πολύ στο να χωνέψετε πιο γρήγορα.

Για το βράχνιασμα, φτιάξτε αφέψημα φασκόμηλου και κάντε πολλές και συχνές γαργάρες.

Αν υποφέρετε από πονοκέφαλο, δοκιμάστε τη σκόνη μουστάρδας. Πώς; Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μια κουταλιά σκόνη μουστάρδας. Αποτέλεσμα; Η ροή του αίματος θα ωθηθεί προς τα κάτω και θα μειωθεί η πίεση στο κεφάλι.

Υψηλή πίεση; Λύση και σε αυτό, βράστε λίγο αγιόκλημα και πιείτε ένα φλιτζανάκι. Θα σας βοηθήσει πολύ.

Αν έχετε κουραστεί με τα πόδια σας γιατί συνέχεια ιδρώνουν και μυρίζουν πολύ, αναμείξτε ταλκ με αποξηραμένο φασκόμηλο. Αν τα πόδια σας τα πασπαλίζετε τακτικά, θα δείτε έντονη διαφορά.

Υποφέρετε από τις πρησμένες σας αμυγδαλές; Το λεμόνι μπορεί να σας ανακουφίσει. Ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού, ή μια φέτα λεμόνι βουτηγμένη στο αλάτι, καταπολεμά τα μικρόβια αλλά και τον πονόλαιμο.

Σας πιάνει λόξυγκας και όσο και αν κρατάτε την αναπνοή σας δεν λέει να σας αφήσει σε ησυχία. Σ’ ένα ποτήρι ανακατέψτε λίγο ξύδι μ’ ένα κουταλάκι ζάχαρη και καταπιείτε το.

Κρυώσατε και πάσχετε από διάρροια, αναμείξτε μισό κουταλάκι ωμό ελληνικό καφέ με δύο σταγόνες χυμό λεμονιού και πιείτε το. Αν πάσχετε και από τάση για εμετό ή ναυτία, κάντε το ίδιο αλλά με βρασμένο τον καφέ.

Δεν αντέχετε άλλο τους πόνους στο στομάχι; Πλύντε ένα λεμόνι κόψτε το στη μέση και βράστε το στο μπρίκι μαζί με λίγη ρίγανη. Έπειτα σουρώστε το προσθέστε του μια κουταλιά ζάχαρη και πιείτε το.

Βγήκατε με φίλους το βράδυ και ήπιατε πολύ με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να ταλαιπωρήστε με ζαλάδες. Βράστε λίγα φύλλα λάχανου και πιείτε το ζουμί ή έστω φάτε λίγο βρασμένο λάχανο. Θα σας καταπραύνει τη ζαλάδα.

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!