Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βρετανία η δημόσια τοποθέτηση του Τζορτζ Κλούνεϊ, υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, ο πρόεδρος της επιτροπή πολιτισμού, ΜΜΕ κι αθλητισμού της Βρετανίας, δήλωσε πως προφανώς ο ηθοποιός δεν γνώριζε στην πραγματικότητα σε ποια υπόθεση τοποθετήθηκε.
"Είμαι θαυμαστής του Τζωρτζ Κλούνεϊ, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζει την ιστορία γύρω από τα “Ελγίνεια” μάρμαρα και τα νόμιμα δικαιώματα, που έχει η Βρετανία επ’ αυτών. Είναι Αμερικανός και υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζει γιατί η Βρετανία πήρε τα Ελγίνεια. Υπάρχει ισχυρό ρεύμα σε αυτήν τη χώρα ότι πρέπει να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο", υποστήριξε ο Τζων Γουιτνγκέιλ.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη, αλλά "η επιτροπή του Μουσείου ανέκαθεν ήταν ξεκάθαρη. Υπάρχει δημόσιο συμφέρον τα μάρμαρα να βρίσκονται στη συλλογή μας και θα παραμείνουν στη συλλογή μας".
"Νομίζω ότι έχετε πολύ καλά επιχειρήματα και δίκιο να ζητάτε πίσω τα εκθέματά σας. Θα ήταν πολύ καλό αν είχαν επιστραφεί. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα ", ήταν η απάντηση του Κλούνεϊ στην Ελληνίδα δημοσιογράφο, που κόντεψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις... Χόλυγουντ-Μεγάλης Βρετανίας.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!