Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τα όπλα σας, τα Google Glasses σας και εμπρός άνδρες...
Κάπως έτσι θα μπορούν να είναι στο μέλλον οι εντολές των αξιωματούχων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης προς τους αστυνομικούς. Γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Venture Beat, η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξετάζει κατά πόσον θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα τα διάσημα πλέον γυαλιά της Google στις αστυνομικές επιχειρήσεις.
Αξιωματούχος της αστυνομίας παραδέχθηκε ότι εξετάζεται η πιθανότητα χρήσης του Google Glass. "Αποκτήσαμε μερικά σετ από τα έξυπνα γυαλιά της Google και τα δοκιμάζουμε ώστε να διαπιστώσουμε τη χρησιμότητά τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιπολιών", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για κατάχρηση βίας από αστυνομικούς στις ΗΠΑ δεν σταματούν και οι κάμερες των γυαλιών αυτών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο τους.
Όπως έχουν δείξει έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση καμερών που παρακολουθεί τις κινήσεις αστυνομικών οργάνων, έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Από την πλευρά της η Google δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές της Νέας Υόρκης και ότι ενδεχομένως το αστυνομικό τμήμα της πόλης να απέκτησε τα σετ γυαλιών μέσω του προγράμματος Google Glass Explorer. Το κόστος χρήσης ενός σετ γυαλιών μαζί με τις σχετικές εφαρμογές ανέρχεται στα 1.500 δολάρια.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!