Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η αιτία έγκειται στον γενικότερο τρόπο ζωής, στην μικρή και ποιοτική καταναλωση αλκοόλ και στις σωστές διατροφικές συνήθειες. Ακολουθούν τα 10 μυστικά ομορφιάς της ευρωπαϊκής σιλουέτας, που αν δεν τα γνωρίζετε θα τα μάθετε και αν τα εξασκείτε ήδη θα τα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο.
Κρασί
Το κρασί κάνει καλό και είναι πια κοινός τόπος αυτή η παραδοχή. Αν μάλιστα, δεχτούμε τα αποτελέσματα έρευνας, ότι οι γυναίκες που πίνουν κρασί με μέτρο, παρουσιάζουν την τάση να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους, εν αντιθέσει με τις γυναίκες που απέχουν συνειδητά και γενικότερα από το αλκοόλ (που δεν δείχνουν να έχουν παρόμοιες τάσεις), τότε θα μοιάζει το κρασί ακόμα πιο δελεαστικό. Αρκεί πάντα να διατηρούμε το μέτρο.

Ζεστό νερό με λεμόνι
Πολλές είναι οι γυναίκες που ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμόνι. Το πρωινό λεμονόνερο, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα, ενώ το λεμόνι καθαρίζει τον οργανισμό, μαζί και το γαστρεντερικό, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση του βάρους.
Χυμός υπερ-φρούτων
Η τελευταία λέξη της μόδας στον χώρο της υγιεινής διατροφής είναι ο χυμός από πλήθος υπερ-φρούτων από όλες τις γωνιές της Ευρώπης και έχει κάνει την εμφάνισή του πρώτα στην Ελβετία. Περιέχει, από διάφορα σημεία της Ευρωπαϊκής ηπείρου, χυμό από κόκκινο σταφύλι, λεμόνι, φράουλα, μήλο, μαύρο καρότο, βατόμουρο και φραγκοστάφυλο. Ο χυμός είναι έξτρα δυναμωτικός, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και ανεβάζει τα ενεργειακά επίπεδα.

Καφές φίλτρου
Οι ευρωπαίοι, όπως και εμείς οι Έλληνες, τιμούμε την ιεροτελεστία του καφέ και πάντα αποζητούμε την καλύτερη ποιότητα. Οι αμερικάνικες εκδοχές του καφέ, που θυμίζουν περισσότερο πάστα ζαχαροπλαστείου, δεν μοιάζουν σε τίποτα με τον ελληνικό ή γαλλικό καφέ, που διατηρούν σε επαγρύπνηση αυτόν που τους καταναλώνει, σε συνδυασμό με τις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.
Σαμπάνια
Η αντικατάσταση του κρασιού με τον αφρώδη οίνο έχει δυο πλεονεκτήματα: πίνετε λιγότερο, αφού πίνετε στο κατάλληλο ποτήρι της σαμπάνιας και δείχνετε στον εαυτό σας πόσο τον αγαπάτε, με το να τον κερνάτε ένα τόσο ποιοτικό ποτό. Η εκδήλωση της αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό, αν και σπάνια γίνεται, είναι κάτι που συμβάλει σημαντικά στην καλή υγεία και ψυχική μας διάθεση, η αίσθηση ότι μας περιποιούνται, ακόμα και αν προέρχεται από εμάς τους ίδιους.

Γάλα
Οι γυναίκες της Ολλανδίας, και όχι μόνο, συνεχίζουν να πίνουν γάλα και πολλές είναι εκείνες που στηρίζουν την επιλογή τους καθώς ισχυρίζονται ότι βοηθά αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Προτιμήστε ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών, καθώς είναι καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης D και πρωτεΐνης, που επίσης ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.
Ιταλικός εσπρέσσο
Ο αυθεντικός εσπρέσσο, που πολλοί Ιταλοί και μη-Ιταλοί, επιλέγουν, περιέχει την τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών, συγκριτικά με τους άλλους τύπους καφέ, δεδομένης της πυκνότητάς του. Πολλοί είναι εκείνοι που ξεκινούν τη μέρα τους δυναμικά, με έναν σκέτο εσπρέσσο, χωρίς γάλα και γλυκαντικά, γλιτώνοντας θερμίδες και κερδίζοντας σε ενέργεια.

Τσάι
Το τσάι, όχι μόνο ενυδατώνει τον οργανισμό, όπως καταφέρνει το νερό, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα στο σώμα με το πλήθος των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει. Δεν είναι πια μονοπώλιο των Βρετανών η συνήθεια του τσαγιού, καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που απολαμβάνουν τις πολυφαινόλες και τα θρεπτικά στοιχεία ποικιλιών, όπως είναι το πράσινο και το λευκό τσάι.
Νερό
Όλοι πίνουν νερό ανά τον κόσμο και ειδικότερα όσοι έχουν αντιληφθεί τις ευεργετικές του ιδιότητες πίνουν ακόμα περισσότερο. Και ενώ οι ειδικοί προτείνουν 8 ποτήρια νερό την ημέρα, οι Ευρωπαίες γυναίκες, προσθέτουν ακόμα 2 στην ημερήσια κατανάλωσή τους, έχοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Φρέσκοι χυμοί
Η τάση των φρέσκων χυμών έχει ήδη αρχίσει να πιάνει τόπο σε όλο τον κόσμο, ενώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα έχουν όσοι, στίβουν και τα λαχανικά τους, προσφέροντας έτσι στον εαυτό τους ισχυρές δόσεις ενέργειας, θρεπτικών στοιχείων και βιταμινών. Το μεγαλύτερο μάλιστα πλεονέκτημα της Ευρώπης, είναι η προτίμηση της στα φυσικά προϊόντα και στο σπιτικό φυσικό χυμό, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ, που η πρώτη τους επιλογή θα είναι πάντα μια πιο επεξεργασμένη έκδοση γεμάτη ζάχαρη και συντηρητικά.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!